De V-Raad waarschuwde dat de militaire actie de stabiliteit van het land bedreigt.

Het Libisch Nationaal Leger van Haftar, dat het oosten van het land controleert, rukt sinds donderdag op naar Tripoli. Bedoeling is om de stad in te nemen, die gecontroleerd wordt door de zogenoemde regering van nationale eenheid, die erkend wordt door de internationale gemeenschap en geleid wordt door Fayez al-Sarraj.

De Veiligheidsraad 'roept de troepen van het Libisch Nationaal Leger op om hun militaire bewegingen te onderbreken', zei Christoph Heusgen, ambassadeur van Duitsland, na de vergadering.

De V-Raad waarschuwde dat de militaire actie de stabiliteit van het land bedreigt. Het Libisch Nationaal Leger van Haftar, dat het oosten van het land controleert, rukt sinds donderdag op naar Tripoli. Bedoeling is om de stad in te nemen, die gecontroleerd wordt door de zogenoemde regering van nationale eenheid, die erkend wordt door de internationale gemeenschap en geleid wordt door Fayez al-Sarraj. De Veiligheidsraad 'roept de troepen van het Libisch Nationaal Leger op om hun militaire bewegingen te onderbreken', zei Christoph Heusgen, ambassadeur van Duitsland, na de vergadering.