'Zoals de meesten weten, en voor zij die het willen weten, ben ik sterk "Pro-Life"', aldus de president zaterdag op Twitter.

Hij noemt wel drie uitzonderingen: zwangerschappen door verkrachting, incest of wanneer het leven van de moeder in gevaar is. 'Hetzelfde standpunt als Ronald Reagan', zei hij nog.

Eerder hadden verschillende Amerikaanse staten beperkingen opgelegd op abortussen. Zo had Alabama een verbod opgelegd op alle abortussen, behalve in het geval dat de moeder in levensgevaar verkeert. Daarna verbood Missouri abortus vanaf acht weken zwangerschap.

De wetten gaan in tegen het arrest 'Roe V. Wade' uit 1973, dat de Amerikanen recht geeft op abortus zolang de foetus nog niet levensvatbaar is (de 24ste week van de zwangerschap). De wetten kunnen dus snel worden verboden door rechtbanken. De aanhangers van de wetten lijken echter niet van plan snel op te geven en willen het Supreme Court overtuigen het arrest uit 1973 terug te draaien.

Het vrijwillig afbreken van de zwangerschap zal een van de centrale thema's zijn bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

'Zoals de meesten weten, en voor zij die het willen weten, ben ik sterk "Pro-Life"', aldus de president zaterdag op Twitter.Hij noemt wel drie uitzonderingen: zwangerschappen door verkrachting, incest of wanneer het leven van de moeder in gevaar is. 'Hetzelfde standpunt als Ronald Reagan', zei hij nog.Eerder hadden verschillende Amerikaanse staten beperkingen opgelegd op abortussen. Zo had Alabama een verbod opgelegd op alle abortussen, behalve in het geval dat de moeder in levensgevaar verkeert. Daarna verbood Missouri abortus vanaf acht weken zwangerschap.De wetten gaan in tegen het arrest 'Roe V. Wade' uit 1973, dat de Amerikanen recht geeft op abortus zolang de foetus nog niet levensvatbaar is (de 24ste week van de zwangerschap). De wetten kunnen dus snel worden verboden door rechtbanken. De aanhangers van de wetten lijken echter niet van plan snel op te geven en willen het Supreme Court overtuigen het arrest uit 1973 terug te draaien.Het vrijwillig afbreken van de zwangerschap zal een van de centrale thema's zijn bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.