Trump spreekt zich uit als ‘Pro-Life’ maar met drie uitzonderingen

De Amerikaanse president Donald Trump tijdens een toespraak voor Salute to Service, West Virginia, 3 juli 2018.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich zaterdag uitgesproken als een tegenstander van abortus.

‘Zoals de meesten weten, en voor zij die het willen weten, ben ik sterk “Pro-Life”‘, aldus de president zaterdag op Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1129954110747422720Donald J. Trumphttps://twitter.com/realDonaldTrump

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Hij noemt wel drie uitzonderingen: zwangerschappen door verkrachting, incest of wanneer het leven van de moeder in gevaar is. ‘Hetzelfde standpunt als Ronald Reagan’, zei hij nog.

Eerder hadden verschillende Amerikaanse staten beperkingen opgelegd op abortussen. Zo had Alabama een verbod opgelegd op alle abortussen, behalve in het geval dat de moeder in levensgevaar verkeert. Daarna verbood Missouri abortus vanaf acht weken zwangerschap.

De wetten gaan in tegen het arrest ‘Roe V. Wade’ uit 1973, dat de Amerikanen recht geeft op abortus zolang de foetus nog niet levensvatbaar is (de 24ste week van de zwangerschap). De wetten kunnen dus snel worden verboden door rechtbanken. De aanhangers van de wetten lijken echter niet van plan snel op te geven en willen het Supreme Court overtuigen het arrest uit 1973 terug te draaien.

Het vrijwillig afbreken van de zwangerschap zal een van de centrale thema’s zijn bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

Partner Content