Red Panther in de kijker: Aisling D’Hooghe

Aisling D'Hooghe © Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Tijdens het WK hockey in Den Haag stelt Knack.be u elke dag een Red Lion of een Red Panther voor. Vandaag: Aisling D’Hooghe.

Aisling D’Hooghe is een van de twee doelvrouwen in de kern van bondscoach Pascal Kina. Ze is met 19 jaar een van de jongste speelsters in de groep maar heeft wel al meer dan vijftig selecties achter haar naam staan.

Nadat ze eerst voetbal had gespeeld, maakte D’Hooghe op haar tiende de overstap naar het hockey – een goede keuze, zo is intussen gebleken. In 2011 won ze de Gouden Stick voor beste belofte bij de meisjes en in de zomer van 2012 kreeg ze als 17-jarige in extremis de voorkeur op Nadine Khouzam voor de Olympische Spelen in Londen. Een gecontesteerde keuze van Kina, maar wel een juiste.

D’Hooghe, die nooit voor een andere club speelde dan de Waterloo Ducks, deed haar vijfde en zesde middelbaar in maart 2013 voor de middenjury. Momenteel combineert ze het hockey met studies kinesitherapie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content