Geen halve finale voor Red Lions op WK hockey

Red Lions tegen Engeland op WK hockey © Belga

De Red Lions zijn er in Den Haag niet in geslaagd zich voor de halve finales van het wereldkampioenschap hockey te plaatsen. In hun vijfde en laatste groepswedstrijd moesten ze met 3-2 de duimen leggen voor Engeland, dat zo over België naar de tweede plaats in groep A wipte.

De Belgen waren goed aan de partij begonnen en kwamen in de 13e minuut via Thomas Briels op voorsprong, maar zes minuten later zette Nick Gatlin de 1-1 ruststand op het bord.

In de tweede periode maakte Ashley Jackson er na vier minuten 2-1 van. De Belgen gingen verwoed op zoek naar het broodnodige gelijkspel, maar misten de kansen, tot Tanguy Cosyns in de 63e minuut op strafcorner toch de weg naar doel vond. De vreugde was van korte duur. In de 66e minuut mocht Iain Lewers met een fel betwiste strafslag de eindstand vastleggen.

Nog in groep A nam Australië met 4-0 de maat van India en won Spanje met 5-2 van Maleisië.

Titelverdediger Australië plaatst zich met het maximum van 15 punten als groepswinnaar voor de halve finales. Engeland mag met 10 punten als tweede door. België is met 9 punten derde, voor Spanje (5), India (4) en Maleisië (0).

In groep B is Nederland (FIH-3) al zeker van een plaats in de halve finales en staat Argentinië er bijzonder goed voor. België speelt zondagochtend om de vijfde plaats tegen de derde van groep B. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid olympisch kampioen Duitsland, al kan het ook nog Argentinië of Nieuw-Zeeland worden. (Belga/KVDA)