Red Lion in de kijker: Xavier Reckinger

Xavier Reckinger © Belga

Tijdens het WK hockey in Den Haag stelt Knack.be elke dag een speler van de Red Lions of een speelster van de Red Panthers voor. Vandaag: Xavier Reckinger.

Xavier Reckinger is met zijn 30 jaar een van de oudste spelers bij de Red Lions en ook een van de meest ervaren, met meer dan 250 caps voor België. De verwachting is dat hij na dit WK een punt zet achter zijn carrière als international.

Na het EK had ‘Reck’ al aangegeven dat hij aan stoppen dacht. Hij gaf toen aan op zoek te zijn naar de juiste manier om zijn carrière als speler én technisch directeur bij hockeyclub Braxgata in Boom te combineren met die van ondernemer (Reckinger heeft een eigen consultancybedrijf RXHC) en met zijn familie (hij stapte in december vorig jaar in het huwelijksbootje). Het WK in Den Haag wilde hij echter voor geen geld van de wereld missen en daarom besloot hij om nog door te gaan. Uitvlucht

De geboren Brusselaar bracht een deel van zijn jeugd door in Congo, waar zijn vader werkte. Nadat die daar werd vermoord door een ontslagen werknemer, keerde het gezin terug naar Antwerpen. In het hockey vond Reckinger naar eigen zeggen een uitvlucht. Hij beoefent de sport vanaf zijn zeven jaar.

Op Reckingers palmares staan onder andere een Nederlandse landstitel (2005) en een Europese beker (2004) met Oranje Zwart. Na dat Nederlands avontuur keerde hij terug naar de Belgische competitie bij KHC Dragons in Brasschaat. Daar liep hij een zware blessure op die even deed vrezen voor het einde van zijn carrière. Na een maandenlange revalidatie maakte hij een comeback en trok in 2009 naar Braxgata.

Reckinger was er ook bij op de Olympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012) en op het EK in ‘zijn’ Boom vorig jaar. (KVDA)

Reckinger vertelt over zijn leven:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content