Ook The Simpsons zijn Charlie (video)

Ook The Simpsons zijn 'Charlie'. © YouTube
Simon Demeulemeester

Ook The Simpsons, wereldberoemd om hun politieke grappen, scharen zich achter de door een aanslag getroffen redactie van Charlie Hebdo. En uiteraard met een intelligente knipoog.

De door een aanslag getroffen redactie van Charlie Hebdo kreeg wereldwijd al veel steun, ook en vooral van andere cartoonisten. Ook The Simpsons, een van de meest populaire tekenfilmgezinnen ter wereld, scharen zich achter Charlie hebdo.

Na de nieuwe aflevering van afgelopen zondag verscheen kort een sprekend beeld: Maggie met een wapperend vlagje waarop ‘Je Suis Charlie’ staat. De regisseur van The Simpsons, Stéphanie Gillis liet op Twitter weten dat ‘Maggie in naam van ons allen spreekt’.

En The Simpsons zouden The Simpsons niet zijn mocht er ook in dit beeld geen dubbele bodem of geen politieke referentie zitten: Maggie haar schouder is ontbloot, net als op het iconische doek van Eugène DelacroixLa Liberté guidant le peuple‘. Zo weet u meteen weer waarom het een goed idee is om kinderen naar The Simpsons te laten kijken. Leren ze nog eens iets.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content