Myanmar gaat alle politieke gevangenen vrijlaten

© Reuters

‘Ik verzeker jullie dat er tegen eind dit jaar geen gewetensgevangenen meer zullen zijn in Myanmar,’ aldus de president van Myanmar.

Alle politieke gevangenen in Myanmar zullen tegen het einde van het jaar vrijgelaten zijn. Dat heeft de Myanmarese president Thein Sein verklaard in Londen. Volgens de president is voorts een staakt-het-vuren met de etnische groeperingen de komende weken mogelijk.

“We herbekijken alle gevallen”, verklaarde de president na een onderhoud met de Britse premier David Cameron. “Ik verzeker jullie dat er tegen eind dit jaar geen gewetensgevangenen meer zullen zijn in Myanmar.”

Thein Sein is ook optimistisch over de mogelijkheid om een einde te maken aan het aanhoudende geweld tussen de regering en een tiental etnische groepen sinds het Aziatische land in 1948 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. “Het is zeer waarschijnlijk dat we een staakt-het-vuren op nationaal niveau kunnen bereiken en dat de wapens voor het eerst in 60 jaar zullen zwijgen in Myanmar”, klonk het. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content