Meester-satiricus Jon Stewart over Charlie Hebdo: ‘Humor zou geen daad van moed mogen zijn’ (video)

Jon Stewart © .
Simon Demeulemeester

‘Ons doel is niet om iets zinnigs te zeggen over Charlie Hebdo. Simpelweg omdat daar niets zinnigs aan is.’ Jon Stewart, de vlijmscherpe Amerikaanse satiricus, vond zoals steeds de juiste woorden.

Bekijk ook de reactie – ‘een zelfmoordtape’ – van de Nederlandse komiek Hans Teeuwen: ‘De strijd moet doorgaan, en we gaan dat doen met humor’

Meester-satiricus Jon Stewart, bekend van The Daily Show, vatte in zijn bekende geestige stijl – en in een luttele 3 minuten – samen wat te denken over de aanslag op de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo.

I know very few people go into comedy as an act of courage, mainly because it shouldn’t have to be.‘ (‘Weinig mensen worden humorist als daad van moed, en dat ligt er vooral aan dat dat helemaal niet de bedoeling zou moeten zijn.’)

Toen de gave van de helderheid werd uitgedeeld, stond Stewart duidelijk vooraan in de rij, zo bewijst hij ook nu weer: ‘

‘Ons doel is niet om hier een zinnige uitleg aan te geven, want die is er niet.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content