De 60-jarige Meadows, loyaal supporter van Trump, zat sinds 2013 namens de staat North Carolina in het Huis van Afgevaardigden. Hij was lid van de zogenoemde House Freedom Caucus, een groep van ruim 30 zeer conservatieve Republikeinen.

De partij van Trump vormt de minderheid in het Huis waar in januari een afzettingsprocedure plaatsvond. De vertrekkende Mulvaney speelde daarin een cruciale rol. Hij verklaarde dat hij 'aanzienlijke kennis uit de eerste hand' had van Trumps inspanningen om Oekraïne onder druk te zetten. Trump hield een getuigenis in het Huis van Mulvaney tegen.

Mulvaney is door Trump aangesteld als speciale gezant van de VS in Noord-Ierland.

De 60-jarige Meadows, loyaal supporter van Trump, zat sinds 2013 namens de staat North Carolina in het Huis van Afgevaardigden. Hij was lid van de zogenoemde House Freedom Caucus, een groep van ruim 30 zeer conservatieve Republikeinen. De partij van Trump vormt de minderheid in het Huis waar in januari een afzettingsprocedure plaatsvond. De vertrekkende Mulvaney speelde daarin een cruciale rol. Hij verklaarde dat hij 'aanzienlijke kennis uit de eerste hand' had van Trumps inspanningen om Oekraïne onder druk te zetten. Trump hield een getuigenis in het Huis van Mulvaney tegen. Mulvaney is door Trump aangesteld als speciale gezant van de VS in Noord-Ierland.