'Hij is begraven in Medinat Nasr, in het oosten van Caïro, in aanwezigheid van zijn familie', aldus de advocaat Abdel Moneim Abdel Maksoud.

Morsi heeft maandag een rechtbank vijf minuten toegesproken vooraleer hij buiten bewustzijn raakte. Het vroegere staatshoofd overleed op weg naar het ziekenhuis. Morsi werd - na dictator Hosni Moebarak en de Arabische lente in 2011 - in 2012 de eerste verkozen president van Egypte maar werd in 2013 door het leger uit zijn ambt gezet. Daaraan was massaal protest voorafgegaan.

'Hij is begraven in Medinat Nasr, in het oosten van Caïro, in aanwezigheid van zijn familie', aldus de advocaat Abdel Moneim Abdel Maksoud. Morsi heeft maandag een rechtbank vijf minuten toegesproken vooraleer hij buiten bewustzijn raakte. Het vroegere staatshoofd overleed op weg naar het ziekenhuis. Morsi werd - na dictator Hosni Moebarak en de Arabische lente in 2011 - in 2012 de eerste verkozen president van Egypte maar werd in 2013 door het leger uit zijn ambt gezet. Daaraan was massaal protest voorafgegaan.