Volgens eurocommissaris Günther Oettinger werken de Belgische veiligheidsdiensten onvoldoende samen, zo zei de Duitser voor de bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de Europese Unie (EU) in Brussel.

'We moeten duidelijk de tekortkomingen van de Belgische veiligheidsdiensten aanpakken,' aldus de CDU-politicus aan het Duitse blad Bild. 'In Brussel alleen zijn er verschillende politiebureaus die onvoldoende samenwerken. Dat kan zo niet langer.'

Hij voegde eraan toe dat hij verwacht dat de EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie maatregelen overeenkomen om de hindernissen voor de uitwisseling van informatie weg te werken.

Spoedzitting

De EU- ministers komen om 16 uur in spoedzitting bijeen in Brussel. Ze steken de koppen bij elkaar om een stand van zaken op te maken van de Europese strijd tegen het terrorisme, twee dagen na de bloedige aanslagen in Brussel en Zaventem. De vergadering is ook bedoeld om de EU-lidstaten de kans te geven zich solidair te verklaren met België en de slachtoffers van het geweld. 'Dit is geen probleem van Brussel of België', zei minister van Justitie Felix Braz van Luxemburg.

Het ziet ernaar uit dat de ministers het Europees Parlement nogmaals zullen vragen om zo snel mogelijk in te stemmen met de tijdelijke opslag van gegevens van vliegtuigpassagiers (Passenger Name Records, PNR). (KVDA)

Volgens eurocommissaris Günther Oettinger werken de Belgische veiligheidsdiensten onvoldoende samen, zo zei de Duitser voor de bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de Europese Unie (EU) in Brussel.'We moeten duidelijk de tekortkomingen van de Belgische veiligheidsdiensten aanpakken,' aldus de CDU-politicus aan het Duitse blad Bild. 'In Brussel alleen zijn er verschillende politiebureaus die onvoldoende samenwerken. Dat kan zo niet langer.'Hij voegde eraan toe dat hij verwacht dat de EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie maatregelen overeenkomen om de hindernissen voor de uitwisseling van informatie weg te werken. De EU- ministers komen om 16 uur in spoedzitting bijeen in Brussel. Ze steken de koppen bij elkaar om een stand van zaken op te maken van de Europese strijd tegen het terrorisme, twee dagen na de bloedige aanslagen in Brussel en Zaventem. De vergadering is ook bedoeld om de EU-lidstaten de kans te geven zich solidair te verklaren met België en de slachtoffers van het geweld. 'Dit is geen probleem van Brussel of België', zei minister van Justitie Felix Braz van Luxemburg. Het ziet ernaar uit dat de ministers het Europees Parlement nogmaals zullen vragen om zo snel mogelijk in te stemmen met de tijdelijke opslag van gegevens van vliegtuigpassagiers (Passenger Name Records, PNR). (KVDA)