Donderdag zijn beide partijen een staakt-het-vuren overeengekomen. Dat gebeurde na een akkoord met de Amerikaans vicepresident Mike Pence tijdens een bezoek aan Ankara. Turkije beloofde zijn offensief gedurende vijf dagen te pauzeren, tot dinsdag.

'Als de beloften van de Amerikanen niet worden nagekomen, zal de operatie met meer vastberadenheid worden hervat,' zei Erdogan voordat hij naar Rusland vloog voor een belangrijke ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.

Daar zal hij met Poetin belangrijke besprekingen voeren over een terugtrekking van de Koerdische strijdkrachten in de zones die door het Syrische regime worden gecontroleerd.

Lees ook:

- Montasser AlDe'emeh: 'Er lopen hier nog altijd honderden IS-sympathisanten rond'

- Inval in Syrië: wat willen Turkije, Iran en Rusland?

- Hoe het Turkse conflict kantelde: wat wil Assad?

- Opinie Ludo De Brabander:'Het staakt-het-vuren in Noord-Syrië lijkt vooral een grote miskleun'

Donderdag zijn beide partijen een staakt-het-vuren overeengekomen. Dat gebeurde na een akkoord met de Amerikaans vicepresident Mike Pence tijdens een bezoek aan Ankara. Turkije beloofde zijn offensief gedurende vijf dagen te pauzeren, tot dinsdag. 'Als de beloften van de Amerikanen niet worden nagekomen, zal de operatie met meer vastberadenheid worden hervat,' zei Erdogan voordat hij naar Rusland vloog voor een belangrijke ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Daar zal hij met Poetin belangrijke besprekingen voeren over een terugtrekking van de Koerdische strijdkrachten in de zones die door het Syrische regime worden gecontroleerd.Lees ook:- Montasser AlDe'emeh: 'Er lopen hier nog altijd honderden IS-sympathisanten rond'- Inval in Syrië: wat willen Turkije, Iran en Rusland?- Hoe het Turkse conflict kantelde: wat wil Assad?- Opinie Ludo De Brabander:'Het staakt-het-vuren in Noord-Syrië lijkt vooral een grote miskleun'