‘Wellicht eind deze week partijcongressen om akkoord goed te keuren’ (De Crem)

Pieter De Crem © Belga

De onderhandelaars voor een federale regering zijn bereid de laatste spurt richting een akkoord in te zetten, zegt ontslagnemend vicepremier Pieter De Crem (CD&V).

Tegen alle verwachtingen in, hebben de vertegenwoordigers van N-VA, MR, CD&V en Open VLD het voorbije weekend de laatste rechte lijn naar een federaal akkoord nog niet ingezet. Ze komen maandag om 14.30 uur plenair bijeen. Defensieminister De Crem verwacht dat de partijcongressen wellicht eind deze week bijeenkomen om een akkoord goed te keuren.

Minister in de volgende regering

Over de vraag naar zijn eigen rol in de nieuwe regering, stelde De Crem niet wakker te liggen. Eerst telt de inhoud en dan is het aan de voorzitter om daarover knopen door te hakken, aldus De Crem. Toch zette hij zijn verwezenlijkingen in de voorbije regering in de verf, wat doet vermoeden dat De Crem graag minister wil worden in de volgende regering.

“Het departement Defensie is goed geleid, we hebben een belangrijke inspanning gedaan om bij te dragen tot de sanering van de overheidsfinanciën en desalniettemin erin geslaagd zeer performant te zijn”, luidde het. “Als vicepremier heb ik ervoor gezorgd dat we het Europees traject hebben aangehouden en dat de staatshervorming tot een goed einde werd gebracht. Ik heb uitgevoerd wat van mij werd verwacht.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content