Red Lion in de kijker: John-John Dohmen

John-John Dohmen © Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Tijdens het WK hockey in Den Haag stelt Knack.be u elke dag een Red Lion of een Red Panther voor. Vandaag: John-John Dohmen.

De man met veruit de opvallendste voornaam in de groep van bondscoach Marc Lammers is de kapitein van de Red Lions. Hij is niet alleen een van de meest ervaren spelers in de selectie – Dohmen was er ook bij op de Olympische Spelen van Peking (2008) en Londen (2012) en het EK in Boom vorig jaar, waar de Red Lions zich tot vice-Europees kampioen kroonden – maar ook een van de beste.

De 26-jarige Brabander, geboren op 24 januari 1988 in Anderlecht, speelt op het middenveld en geldt als een spilfiguur in het Belgische team: hij recupereert ballen, speelt ze nadien goed in en weet ook vaak het doel te vinden. In 2009 zag hij zijn sterke prestaties bekroond met de gouden stick van de Belgische hockeybond.

Volgens de Internationale Hockeyfederatie (FIH) behoort hij zelfs tot de tien beste hockeyspelers van de wereld.

Op clubniveau speelt Dohmen voor de Waterloo Ducks. Hij combineert zijn hockeycarrière met studies osteopathie aan de VUB, die hij dit jaar afrondt.

Bij de jongste verkiezingen zette Dohmen bovendien zijn eerste stappen in de politiek, met een laatste plaats op de CDH-lijst in Waals-Brabant.

Bekijk een spectaculair doelpunt van John-John Dohmen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content