Video: Bart 'De Waver' supportert voor de Rode Duivels

23/06/16 om 15:19 - Bijgewerkt om 16:50

Dat N-VA niet onverdeeld enthousiast is met de tricolore gekte tijdens het EK is geen verrassing. Dat voorzitter Bart De Wever meedoet aan 'de langste wave' om de Rode Duivels aan te moedigen dan weer wel.

Video: Bart 'De Waver' supportert voor de Rode Duivels

Bart De Wever (N-VA) doet mee aan 'de langste wave' © De Langste Wave

De Langste Wave is een initiatief van www.goedkoop.be, een website die kortingscodes aanbiedt. Ze hopen het wereldrecord waven - dat nu op ruim zeven minuten schijnt te staan - te verbreken, dan via sociale media. Iedereen kan een filmpje indienen, en die worden aan elkaar gemonteerd.

Op hun Facebookpagina plaatsten ze een filmpje met een opvallende waver, namelijk Bart De Wever.

Bij N-VA zijn ze nochtans niet tuk op veel gekte rond de Rode Duivels. Tijdens het WK in 2014 vaardigden ze zelfs communicatierichtlijnen uit. De parlementsleden kregen toen een mail van de partij waarin stond dat ze mochten zeggen dat 'de Rode Duivels goed bezig' zijn. '

Video: Bart 'De Waver' supportert voor de Rode Duivels

© Het Orakel van Knack.be vond inspiratie in het relletje.

Ook tijdens dit EK zorgde de tricolore gekte al voor spanning onder de Vlaams-nationalisten. Zo kwam Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans in een - volgens Open VLD 'kneuterige' - discussie terecht: had hij nu wel of niet de driekleurige vlagjes laten verwijderen uit het restaurant? Leugens, zei Peumans. Zijn woordvoerder was minder duidelijk.

In 2014 mengde Peumans zich ook in een discussie rond tricolore vlaggen. Hij vond het onbegrijpelijk dat mensen hun symbolen lieten kapen door commercie. 'Weet je wat ik het ergste vind? Dat de Belgische vlag wordt gebruikt om er reclame op te zetten. Ik zal nooit de Belgische vlag uithangen, maar reclame zetten op het symbool van het land, kan niet.'

Partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon zei dan weer aan VTM dat hij supportert voor de Rode Duivels: 'Het is de ploeg waarin het meeste Vlamingen spelen, dus dat is het probleem niet.'(SD)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Onze partners