NMBS betaalde al 2 miljoen euro uit aan slachtoffers

© Belga

De verzekeraar van de spoorwegmaatschappij NMBS heeft tot nu toe al 2 miljoen euro uitgekeerd aan de slachtoffers van de treinramp in Buizingen op 15 februari 2010.

Volgens woordvoerder van de NMBS Jochem Goovaerts gaat het zowel om vergoedingen aan de nabestaanden van dodelijke slachtoffers en gewonden als aan reizigers die een materiële schade opliepen. “We openden 486 dossiers. In ongeveer 320 gevallen konden we al geld storten. In de andere gevallen openden we een dossier, maar kregen we nog geen facturen,” zegt Goovaerts.

Geen schuld
De verzekeraar van de NMBS draait voorlopig op voor alle kosten, maar daarmee erkent de spoorwegmaatschappij geen schuld. Voor de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers betaalt de NMBS het wettelijk verplichte voorschot van 21.000 euro. De spoorwegmaatschappij wacht de conclusies van justitie af om de kosten eventueel te verhalen op een andere partij.

Herdenking
De negentien dodelijke slachtoffers zullen worden herdacht door de treinbestuurders van vakbond ASTB. Op dinsdag 15 februari 2011 om 8.18 uur, een jaar na de ramp, zullen zij symbolisch negentien minuten halt houden. Afgelopen zaterdag vond in Buizingen al een herdenkingsplechtigheid plaats. Een dag later volgde in Bergen een stille mars voor de slachtoffers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content