Jambon: ‘Dreiging is breder dan Abdeslam alleen’ (video)

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in het programma De Afspraak © /

De terreurdreiging in België zal niet zomaar voorbij zijn mocht de voortvluchtige Salah Abdeslam opgepakt of gedood zijn. De dreiging is breder dan alleen Abdeslam, gaf minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon aan in “De afspraak”. “Er wordt van meerdere verdachten uitgegaan, daarom ook die grote machtsconcentratie.”

“Daarom ook dat die grote machtsconcentratie gebeurd is, daarom ook dat we de zaken van minuut tot minuut opvolgen. Het heeft ook geen zin om dat te verbergen. Er is een reële bedreiging, maar we stellen dag en nacht alles in het werk om aan die situatie het hoofd te bieden.”

“We hebben dat met Verviers gezien. We hebben één cel opgelost, maar het is een vertakte organisatie. Door één cel op te doeken is het probleem niet opgelost”.

Jambon had eerder op de dag al aangegeven dat het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) zondagmiddag een nieuwe analyse maakt van de terreurdreiging en dat de Nationale Veiligheidsraad daarna bijeenkomt.

Jambon zei dat er geen nieuwe elementen waren opgedoken sinds de middag.

Op de vraag of Abdeslam en zijn netwerk nu ofwel gepakt worden, ofwel een aanslag plegen, gaf Jambon een derde mogelijkheid: dat ze op de vlucht slaan omdat de veiligheidsoperatie hen afschrikt.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content