Koen Meulenaere

Hof van Cleve

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

De 183 leden van de Internationale Arbeids Organisatie hebben een conventie ondertekend tegen de uitbuiting en tegen de fysieke en morele mishandeling van huis- en keukenpersoneel.

Dat is niets te vroeg. Wij zijn zo vrij de controleurs van de IAO een tip te geven voor hun eerste verrassingsinspectie: Hof van Cleve, Riemegemstraat 1, Kruishoutem.

Het betreft een wegrestaurant dat wordt uitgebaat door een tiran die meent dat zijn werknemers ook zijn lijfeigenen zijn, en dat hij hen dus ongelimiteerd mag uitschelden voor al het vuils dat hem voor de geest komt. Zoals ze dat vroeger deden in het leger en de mijnbouw, en vandaag in de fruitpluk in Haspengouw.

Aangezien uw dienaar niet alleen graag olie op zijn sla maar ook op het vuur giet, herhalen wij onze oproep: geen lezer van Knack zal nog één cent besteden in dat Hof van Cleve, waar het sowieso veel te duur is voor wat u maar op uw bord krijgt. Het is niet omdat je vijf kilo peper over elk gerecht strooit, ‘goed afkruiden’ volgens de patron, dat het ook lekker is.

Het zou ons niet verbazen mocht de EHEC-bacterie uit Kruishoutem komen. Net als Paul Tant.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content