Koen Meulenaere

Gouden toekomst voor Sofina

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Het Joenk gaat in de raad van bestuur van Sofina zitten. ‘Zitten’ is hier het juiste woord.

Dat betekent nog eens rond de 100.000 euro per jaar boven op al de rest. Straks verdient hij nog meer dan Karel De Gucht. Vreemd dat de fiscus zijn patrimonium niet onderzoekt, ondanks enkele hints van goed menenden.

‘Hoe is het mogelijk dat die vent zo veel geld krijgt om vier keer per jaar een uur te vergaderen?’ zo voelt u ongetwijfeld de verontwaardiging in u oplaaien, maar die is in dit geval niet terecht. Niemand is meer geschikt als bestuurder van een grote holding dan het Joenk. En zeker de Kloeke van Vilvoorde niet, dat mogen we inmiddels wetenschappelijk bewezen achten.

Rekeningen kloppen niet? Het Joenk doet ze kloppen. Miljoenen lenen zonder terug te betalen? Geen man met meer ervaring dan het Joenk, zoals eresenator Leo Govaerts kan getuigen. Liegen alsof het gedrukt staat? Dé favoriet op het komende WK. Wind verkopen? Fournisseur de la Cour. Stemmingen manipuleren? De numero uno. De holding wenst een hinderlijke allochtoon te laten oppakken door de politie? Eén sms naar hem en het is gefikst. Een restauratiepremie van een half miljoen euro van een stadsbestuur afluizen om de eigen woningen op te knappen? Eén adres. Zitjes in de Senaat versjacheren? Hij kent de techniek. Twee medewerksters met elkaar doen vechten op de vloer in de hal? Hij is de ringrechter. Journalisten paaien met wat spijs en drank, en met een gratis vakantie in Toscane? Niemand hoeft hem iets te leren.

Toen het feestelijke nieuws van deze benoeming bekend raakte, twitterde onze chef-Wetstraat naar zijn tienduizenden volgers: ‘Aandelen Sofina onmiddellijk verkopen! Vervangen door Roularta Media Group.’ Maar dat is afgunst en nijdasserij. Met het Joenk in de raad van bestuur gaat Sofina een gouden toekomst tegemoet. Hij was trouwens al bestuurder bij Exmar en ook daar plukken ze de vruchten van zijn expertise, vooral dan met plezierjachten en bakdekkerboten.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content