Gazet Van Antwerpen: vertrouwensbreuk met directie sinds overname door Mediahuis

Het Mediahuis, een fusie van Corelio en Concentra. © BELGA

De redactie van Gazet Van Antwerpen kaart in de eigen krant met een opvallende open brief aan de lezers een vertrouwensbreuk met de directie aan sinds de overname door het Mediahuis.

Dat hoofdredacteur van de Gazet van Antwerpen Pascal Kerkhove is opgestapt, is te wijten aan een diepgaande vertrouwensbreuk tussen de redactie van de krant en de directie. Dat zegt de redactie van de Gazet van Antwerpen op bladzijde drie van de krant in een brief aan haar lezers. “Hopelijk vindt u morgen ook nog een krant in uw bus”, klinkt het in de brief.

“Sinds het ontstaan van Mediahuis – waarbij Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard onder één koepel zijn terechtgekomen – ervaart de redactie van Gazet van Antwerpen een verregaand gebrek aan respect vanwege de directie”, luidt het.

De redactie vreest dat ze door alle op til staande hervormingen binnenkort niet langer de kwaliteit zal bieden die de lezer verwacht. “Daarom willen we als redactie op deze plek onze grote bezorgdheid uiten over de toekomst van de krant. Kan Gazet van Antwerpen zijn zo typerende eigenheid behouden in het medialandschap? Sinds gisteren zijn we daar niet langer van overtuigd”, luidt het.

De redactie van de Gazet van Antwerpen rekent op een duidelijk en geloofwaardig signaal van de bedrijfstop in de hoop dat het vertrouwen tussen redactie en directie wordt hersteld. “Zo niet zullen wij als redactie geen andere keuze hebben dan tot andere, meer drastische acties over te gaan. Hopelijk vindt u morgen ook nog een krant in uw bus.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content