Wie wint dit jaar de Hercule Poirotprijs?

© Belga

De lijst van thrillers die genomineerd zijn voor de 19de Knack Hercule Poirotprijs zijn bekend. Aan de prijs is, naast eeuwige roem, een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

De lijst van thrillers die genomineerd zijn voor de 19de Knack Hercule Poirotprijs zijn bekendgemaakt. Auteur Toni Coppers mag daarbij stilaan een “usual suspect” genoemd worden. Twee jaar geleden won hij de prijs. Nu is hij opnieuw genomineerd.

De boeken die het sneuvellijstje hebben overleefd, zijn: “Hondenman” van Toni Coppers (Manteau), “Ondergrond” van Herman De Jonghe (Kramat), “De wraak van meneer Jules” van Guy Prieels (Houtekiet), “Zwarte olifant” van Stan Treland (Manteau), “Bling Bling, diamantroof in Delhi” van Jan Van Der Cruysse (Davidsfonds)

De jury zal de winnaar dus kiezen uit deze Vlaamse misdaadromans die verschenen zijn na 1 oktober 2015 en die beschikbaar zullen zijn op de Boekenbeurs 2016. Aan de prijs is, naast eeuwige roem, een geldbedrag van 5.000 euro verbonden plus een gepersonaliseerde Mont-Blanc-pen.

De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 31 oktober 2016 om 11.30 uur in de Spiegeltent op de openingsdag van de boekenbeurs. Dan worden ook de Knack.be publieksprijs en de eerste “Fred Braeckman Award” voor het beste thrillerdebuut uitgereikt.

Juryleden van de prijs zijn dit jaar: Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus – Feeling), Lukas De Vos (redactie.be, knack.be), Patrick Van Gompel (VTM), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard).

Winnaars van de laatste drie jaren waren, in 2015 Patrick Conrad me “Moço”, in 2014 Toni Coppers met “Dood water” en in 2013 Bavo Dhooge met “Santa Monica”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content