Onmisbare vakantielectuur volgens Wouter Van Besien

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Groen-voorzitter Wouter Van Besien

Bekijk ook de leestips van Bruno Tobback, Liesbeth Homans en Wouter Beke.

Onmisbare vakantielectuur volgens Wouter Van Besien

Welk boek raadt u onze lezers aan om deze zomer te lezen aan het zwembad?

Ik heb net veel plezier gehad aan ‘De republiek’ van Joost De Vries. Het is een heel maatschappelijk boek, over hoe we omgaan met de geschiedenis, over hoe beeldcultuur werkt, over hoe er ondanks de tweede wereldoorlog toch weer rechts extremisme in Europa opduikt. Maar het is tegelijkertijd en misschien nog meer dan dat een messcherp geschreven boek over jaloezie en daarbovenop een absurd avonturenverhaal. Het verveelt geen seconde, en het zet je toch aan het denken.. Een echt vakantieboek, dus.

Onmisbare vakantielectuur volgens Wouter Van Besien

Welk(e) boek(en) neemt u zelf mee op vakantie?

Ik heb ‘Iq84′ van Haruki Murakami in mijn valies gestopt. Normaal schrikt zo’n turf mij af (het gaat om bijna 1300 pagina’s), maar ik heb er zeer goede dingen over gehoord, dus ik ga er tegenaan. Ik neem ook ‘Economie, de gebruiksaanwijzing’ van Ha-Joon Chang mee. Een tegendraadse econoom die zijn ideeën bovendien op aangename wijze heeft verwoord, dus zijn nieuwste boek moet ik dringend tot mij nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content