Onmisbare vakantielectuur volgens Sylvia Broeckaert

Sylvia Broeckaert © VRT - Joost Joossen

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Sylvia Broeckaert, presentatrice bij Klara.

1. Welk boek mag niet ontbreken in de reiskoffer?

Italiaanse nachten van Irene Cao, drie boeken over een liefdesverhaal tussen de kunsthistorica Elena en de chef kok Leonardo. De episodes spelen zich respectievelijk af in Venetië, Rome en Sicilië. Het is geen grote literatuur maar wel heel beeldrijk en zintuiglijk geschreven, het gaat over Italië en over een obsessieve liefdesrelatie. Ik vermoed dat het deels autobiografisch is want Irene Cao is ook kunsthistorica net zoals haar hoofdpersonage.

2. Welk boek staat nog op uw verlanglijstje?

Kersen eten om middernacht van mijn Klara collega Bart Stouten. Bart is een taalvirtuoos, een muziekminnaar en bovenal een goede vriend die een dramatische jeugd heeft gekend en dat ook beschrijft in dat boek. Ik houd van literatuur die autobiografisch is of toch autobiografisch geïnspireerd is. Een tweede boek dat ik wil lezen als ik nog tijd heb is La Superba van Ilja Pfeijffer. Een fel bejubelde roman die zich afspeelt in het Italiaanse Genua, ook virtuoos geschreven, zeer verbeeldingsrijk en alweer autobiografisch getint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content