Onmisbare vakantielectuur volgens An Lemmens

© VTM

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: An Lemmens, die recent zelf nog het boek schreef ‘Pin Up Dog’ over het adopteren van honden.

Bekijk ook de leestips van Trui Moerkerke, Agnes Wené en Marie Vinck.

1. Welk boek mag niet ontbreken in de reiskoffer?

Het hele oeuvre van Wally Lamb. Toen ik ooit z’n boek Walvismuziek cadeau kreeg, heb ik dat op vakantie in één ruk uitgelezen. Tegen dat het einde naderde, durfde ik zelfs niet meer goed verder lezen omdat ik niet wou dat het boek zou eindigen! Toen ik terug thuiskwam, ben ik meteen de rest van z’n werk gaan opzoeken, en ook nu hou ik goed bij wat er van hem verschijnt.

Vorig jaar heb ik op vakantie “Niets weerstaat de nacht” van Delphine de Vigan verslonden, waarin de schrijfster op ontroerende wijze de ingewikkelde relatie met haar moeder blootlegt. Tranen met tuiten heb ik gehuild toen de laatste pagina’s aanbraken. Sindsdien heb ik het al vaak cadeau gegeven, en kan ik het dus ook aan iedereen aanraden die net iets meer wil dan de luchtige strandlectuur.

En natuurlijk kan ik ook alleen maar m’n eigen boek “Pin Up Pup – Hoe adopteer je een asielsgelukkige hond” aanraden. Niet alleen voor mensen die overwegen een adoptiehond in huis te halen, maar gelijk welk baasje zou dit moeten gelezen hebben. Daarbij steun je Pin Up Pup en de asielhonden nog eens extra, want dankzij de verkoop heb ik nu al 500€ kunnen schenken aan vzw Animal Trust.

2. Welk boek staat nog op uw verlanglijstje?

Ik heb op dit moment een grote stapel klaarliggen. Boeken die ik al eens heb gelezen, maar opnieuw wil lezen, en kraakverse exemplaren die ik echt met het oog op vakantie gekocht heb. Bovenaan die stapel:

Barbara Tuchman – de waanzinnige 14e eeuw

Mario Vargas Llosa : Het groene huis

Joanna Olczak-Ronikier : In de tuin van het geheugen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content