Mooiste boekenomslag

Een gestript Boekenjournaal deze keer, met een stripveiling en -prijs, een aforismenbundel en mooie boekomslagen.

Stripprijs voor Stripschrift Het Stripschap, het Nederlands centrum voor belangstellenden in strips, rijkt in 2011 de P. Hans Frankfurtherprijs uit aan de redactie en medewerkers van het blad Stripschrift. De P. Hans Frankfurtherprijs is een van de belangrijkste stripprijzen in Nederland, en gaat elk jaar naar een persoon of personen die zich het afgelopen jaar heeft of hebben ingezet voor stripverhalen. P. Hans Frankfurther, zelf lid van Het Stripschap, stichtte het Stripschrift in 1968. Het Stripschap maakte ook bekend dat de Bulletje en Boonestaak Schaal is toegekend aan Eiso Toonder, de zoon van Marten Toonder, die veel verhalen schreef voor onder meer de bladen Kappie en Panda. Met zijn vader dacht Eiso de stripfiguur Goeroe uit. Daarvan veschenen meer dan drieduizend afleveringen in onder meer De Telegraaf en Kuifje. De prijzen worden 12 maart uitgereikt tijdens De Stripdagen in Gorinchem.

Mooiste Boekenomslag Boekblad, het boekenvaktijdschrift, en de Stichting Best Verzorgde Boeken trapten gisteren opnieuw de verkiezing van Het Mooiste Boekomslag af, dat meldt De Papieren Man. Een twaalfkoppige jury van boekverkopers koos 12 omslagen. Vlaamse en Nederlandse boekhandelaren kunnen nog tot 28 februari stemmen op de cover die zij het mooist vinden. De winnaar wordt op 3 maart bekend gemaakt, hij of zij krijgt een prijs uitgereikt bij Bijzondere Collecties in Amsterdam. Bij Boekblad zijn de omslagen te vinden die geselecteerd zijn. Daaronder onder andere ontwerpers als Anneke Germers, Studio Jan de Boer of Studio Ron van Roon, Leentje van Wirdum, Herman van Bostelen of Emile Pen dingen mee naar de prijs. De prijs ging vorig jaar naar de cover van ‘Wat is de wat’ van Dave Eggers, voor uitgeverij Lebowski ontworpen door Dog and Pony.

Marc Pairon publiceert aforismenbundel

Marc Pairon publiceert twee jaar na zijn comeback als dichter zijn eerste aforismenbundel ‘Erotiek is seks zonder lachbuien‘. Daarin wisselen oneliners, luchtige zegswijzen, pikante spreuken en doordenkers elkaar af. Omdat ze vaak ook wat wijsheid bevatten, noemt Pairon ze ’tegeltjeswijsheden’. De kort en bondig geformuleerde uitspraken heeft hij ook gebundeld in een stand-upshow, waarmee hij voor het ogenblik door Vlaanderen en Nederland toert.

(Bron: persberichten)

Simon Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content