Directeur Kuifje-museum Hergé stapt op

Hij was nog maar drie jaar chef van het museum Hergé in Louvain-la-Neuve, maar blijkt stoemelings vertrokken richting Vercingetorix.

De Fransman Laurent de Froberville smijt de handdoek in de ring en verruilt Kuifje voor Vercingetorix. In zusterblad Tendances raakte bekend dat hij in alle discretie de deur van het museum achter zich heeft dichtgetrokken. De ex-directeur van het Kuifje-museum gaat in Alesia, waar Vercingetorix ooit het onderspit dolf tegen Julius Caesar, het Alesia Museum leiden.

Gevraagd naar het waarom van dit plots en stil gehouden ontslag houdt De Froberville zich op de vlakte. Hij was naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe uitdaging in eigen land. In de coulissen gaat het gerucht dat De Froberville het moeilijk had met de interventies van Nick Rodwell, beheerder van de Kuifje-nalatenschap én getrouwd met de weduwe Hergé. Rodwell heeft een reputatie van vervelende schoonmoeder die zich moeit met alles en iedereen die zich met Kuifje en Hergé inlaat.

Gedurende de anderhalf jaar dat het museum open is, kwamen er al ongeveer 150.000 bezoekers over de vloer. Ondertussen is de plaats van directeur van het Hergé-museum vacant verklaard.

(Bron: bericht van Frédéric Brébant in Tendances)

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content