Door de stakingsaanzegging van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) is er elke zaterdag in de maanden juli en augustus risico op verstoord treinverkeer. Vervoersmaatschappij NMBS 'zal er alles aan doen om de reiziger in real time en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer', klinkt het in een persbericht.

Het is onmogelijk om de impact van deze stakingen te voorspellen, maar ze kunnen een weerslag hebben op het hele spoornet, aldus NMBS. Bovendien zal de vakbond mogelijk een groot aantal klanten treffen die net op de trein rekenen om uitstapjes te maken, onder andere naar de kust.

Cornu: 'Veroordeel actie met klem'

'De uitdaging voor NMBS bestaat er net in extra reizigers aan te trekken in de daluren op weekdagen en tijdens het weekend. Ik veroordeel deze acties met klem en NMBS zal alles in het werk stellen om hun impact te beperken', zegt Jo Cornu, gedelegeerd bestuurder van NMBS.

NMBS voegt nog toe dat 'de actie van het ASTB opnieuw het imago van NMBS en het spoorverkeer zal beschadigen, wat spijtig is gezien de dagelijkse inspanningen van het personeel om bijvoorbeeld de stiptheid sinds begin 2014 daadwerkelijk te verbeteren.'

De spoorwegmaatschappij zal de reizigers op de hoogte houden van de situatie op het spoornet via de gebruikelijke informatiekanalen: via de reisplanner, NMBS app, schermen, aankondigingen en aankondigingsborden in de stations, Twitter en Facebook. (Belga/AVE)

Door de stakingsaanzegging van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) is er elke zaterdag in de maanden juli en augustus risico op verstoord treinverkeer. Vervoersmaatschappij NMBS 'zal er alles aan doen om de reiziger in real time en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer', klinkt het in een persbericht.Het is onmogelijk om de impact van deze stakingen te voorspellen, maar ze kunnen een weerslag hebben op het hele spoornet, aldus NMBS. Bovendien zal de vakbond mogelijk een groot aantal klanten treffen die net op de trein rekenen om uitstapjes te maken, onder andere naar de kust.'De uitdaging voor NMBS bestaat er net in extra reizigers aan te trekken in de daluren op weekdagen en tijdens het weekend. Ik veroordeel deze acties met klem en NMBS zal alles in het werk stellen om hun impact te beperken', zegt Jo Cornu, gedelegeerd bestuurder van NMBS.NMBS voegt nog toe dat 'de actie van het ASTB opnieuw het imago van NMBS en het spoorverkeer zal beschadigen, wat spijtig is gezien de dagelijkse inspanningen van het personeel om bijvoorbeeld de stiptheid sinds begin 2014 daadwerkelijk te verbeteren.'De spoorwegmaatschappij zal de reizigers op de hoogte houden van de situatie op het spoornet via de gebruikelijke informatiekanalen: via de reisplanner, NMBS app, schermen, aankondigingen en aankondigingsborden in de stations, Twitter en Facebook. (Belga/AVE)