Twee treinen kwamen rond 20.45 uur stil te staan tussen de stations van Vilvoorde en Schaarbeek. Een frontale botsing zou naar verluidt maar nipt vermeden zijn geweest. Maar de NMBS nuanceert dat: 'Er vond een noodremming plaats ter hoogte van een sein', aldus een woordvoerster van de spoorwegmaatschappij. 'Er is nooit gevaar geweest. De veiligheidssystemen hebben gewerkt', voegt ze eraan toe.

De NMBS zal de evacuatie van de treinreizigers vrijdagnacht in Brussel evalueren om te weten te komen wat er precies gebeurd is, aldus nog de woordvoerster.

Vrijdagnacht zaten zo'n 150 reizigers minstens drie uur vast in twee treinen tussen de stations van Schaarbeek en Vilvoorde: een honderdtal op de ene trein, en veertig à vijftig op de tweede.

Omdat het donker was, vond de politie het te gevaarlijk om de reizigers te laten uitstappen. Een trein moest langszij rijden zodat de reizigers konden overstappen. De passagiers werden vervolgens naar het station van Brussel-Zuid gebracht. De andere trein kon uiteindelijk op eigen kracht naar Brussel-Noord rijden.

Uiteindelijk brachten bussen en taxi's de reizigers die gaan aansluiting meer hadden naar hun eindstation.

De ene trein is nog doorgereden naar zijn eindbestemming Antwerpen, en kwam daar zaterdagochtend aan om 02.30 uur. Normaal moest die trein vrijdagavond om 21.15 uur Antwerpen binnenrijden. (Belga/MI)

Parket opent onderzoek naar treinincident

Het Brusselse parket opent ook een uitgebreid onderzoek naar het incident, zo heeft de woordvoerder bekendgemaakt.

Twee treinen kwamen rond 20.45 uur stil te staan tussen de stations van Vilvoorde en Schaarbeek. Een frontale botsing zou naar verluidt maar nipt vermeden zijn geweest. Maar de NMBS nuanceert dat: 'Er vond een noodremming plaats ter hoogte van een sein', aldus een woordvoerster van de spoorwegmaatschappij. 'Er is nooit gevaar geweest. De veiligheidssystemen hebben gewerkt', voegt ze eraan toe. De NMBS zal de evacuatie van de treinreizigers vrijdagnacht in Brussel evalueren om te weten te komen wat er precies gebeurd is, aldus nog de woordvoerster. Vrijdagnacht zaten zo'n 150 reizigers minstens drie uur vast in twee treinen tussen de stations van Schaarbeek en Vilvoorde: een honderdtal op de ene trein, en veertig à vijftig op de tweede. Omdat het donker was, vond de politie het te gevaarlijk om de reizigers te laten uitstappen. Een trein moest langszij rijden zodat de reizigers konden overstappen. De passagiers werden vervolgens naar het station van Brussel-Zuid gebracht. De andere trein kon uiteindelijk op eigen kracht naar Brussel-Noord rijden. Uiteindelijk brachten bussen en taxi's de reizigers die gaan aansluiting meer hadden naar hun eindstation. De ene trein is nog doorgereden naar zijn eindbestemming Antwerpen, en kwam daar zaterdagochtend aan om 02.30 uur. Normaal moest die trein vrijdagavond om 21.15 uur Antwerpen binnenrijden. (Belga/MI)Parket opent onderzoek naar treinincident Het Brusselse parket opent ook een uitgebreid onderzoek naar het incident, zo heeft de woordvoerder bekendgemaakt.