Er bestond wat onduidelijkheid over, maar de kogel is door de kerk. Vanmiddag heeft de CD&V beslist dat ook Vlaamse en federale ministers en parlementsleden hun voorkeur mogen uiten in de race naar het voorzitterschap. Dat wordt bevestigd aan Knack.

In een strijd tussen zeven kandidaten, en waarin er nog geen duidelijke frontrunner is, kan die steunbetuiging van belang zijn. Van Joachim Coens, de Zeebrugse havenbaas, wordt bijvoorbeeld gefluisterd dat Vlaams minister Hilde Crevits hem steunt. Maar tot nu toe heeft zij dat nog niet met zoveel woorden gezegd. Door de jongste beslissing van de partij kan haar eventuele endorsement wel eens een beslissende factor zijn.

De vraag is evenwel of ministers en parlementsleden het zullen aandurven om er één iemand uit te pikken. De kans bestaat dat zo'n keuze als een boemerang in hun gezicht terugkeert wanneer een andere kandidaat het uiteindelijk haalt.

Maandagochtend schreef de krant Het Laatste Nieuws overigens dat Wouter Beke zijn voorkeur zou hebben uitgesproken voor Raf Terwingen omdat hij een Limburger is. Maar die verslaggeving werd al snel tegengesproken door Bekes woordvoerder.

Er bestond wat onduidelijkheid over, maar de kogel is door de kerk. Vanmiddag heeft de CD&V beslist dat ook Vlaamse en federale ministers en parlementsleden hun voorkeur mogen uiten in de race naar het voorzitterschap. Dat wordt bevestigd aan Knack. In een strijd tussen zeven kandidaten, en waarin er nog geen duidelijke frontrunner is, kan die steunbetuiging van belang zijn. Van Joachim Coens, de Zeebrugse havenbaas, wordt bijvoorbeeld gefluisterd dat Vlaams minister Hilde Crevits hem steunt. Maar tot nu toe heeft zij dat nog niet met zoveel woorden gezegd. Door de jongste beslissing van de partij kan haar eventuele endorsement wel eens een beslissende factor zijn.De vraag is evenwel of ministers en parlementsleden het zullen aandurven om er één iemand uit te pikken. De kans bestaat dat zo'n keuze als een boemerang in hun gezicht terugkeert wanneer een andere kandidaat het uiteindelijk haalt.Maandagochtend schreef de krant Het Laatste Nieuws overigens dat Wouter Beke zijn voorkeur zou hebben uitgesproken voor Raf Terwingen omdat hij een Limburger is. Maar die verslaggeving werd al snel tegengesproken door Bekes woordvoerder.