'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld', zegt de televisiemaker.

Bart De Pauw heeft Michaël Verhaeghe aangesteld als zijn advocaat, nadat het parket van Antwerpen zaterdag een gerechtelijk onderzoek naar de televisiemaker opende. 'Voor mijn cliënt en ik biedt dit onderzoek eindelijk de mogelijkheid om - zoals het behoort, sereen en met een correcte analyse van de feiten - verweer te kunnen voeren tegen de keiharde aantijgingen die tot dusver in de media tegen hem zijn gelanceerd', zegt Verhaeghe zondagavond in een persmededeling.

Daarin komt ook De Pauw zelf aan het woord. 'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren', zegt hij.

Volgens Verhaeghe is de zaak naar zijn cliënt volledig ontspoord, en daarbij krijgt vooral de media een veeg uit de pan. Zo zouden er 'manifeste onwaarheden' gepubliceerd zijn, 'zoals het foute bericht van gisteren dat Bart De Pauw omwille van zijn gedrag ooit een setverbod zou hebben gekregen.'

'Het tot dusver in de media gevoerde proces van Bart was niet alleen een aanfluiting van de meest elementaire rechten van verdediging, het heeft er ook toe geleid dat de positie van degenen die met een terecht vertrouwen op anonimiteit meldingen hebben gedaan, onder druk is komen te staan', verwijst hij naar de actrices die tegen De Pauw getuigden.

Eerder verklaarde hun advocaat Christine Mussche al dat die vrouwen 'vrezen dat hun anonimiteit nu in het gedrang komt'.

'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld', zegt de televisiemaker.Bart De Pauw heeft Michaël Verhaeghe aangesteld als zijn advocaat, nadat het parket van Antwerpen zaterdag een gerechtelijk onderzoek naar de televisiemaker opende. 'Voor mijn cliënt en ik biedt dit onderzoek eindelijk de mogelijkheid om - zoals het behoort, sereen en met een correcte analyse van de feiten - verweer te kunnen voeren tegen de keiharde aantijgingen die tot dusver in de media tegen hem zijn gelanceerd', zegt Verhaeghe zondagavond in een persmededeling. Daarin komt ook De Pauw zelf aan het woord. 'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren', zegt hij. Volgens Verhaeghe is de zaak naar zijn cliënt volledig ontspoord, en daarbij krijgt vooral de media een veeg uit de pan. Zo zouden er 'manifeste onwaarheden' gepubliceerd zijn, 'zoals het foute bericht van gisteren dat Bart De Pauw omwille van zijn gedrag ooit een setverbod zou hebben gekregen.' 'Het tot dusver in de media gevoerde proces van Bart was niet alleen een aanfluiting van de meest elementaire rechten van verdediging, het heeft er ook toe geleid dat de positie van degenen die met een terecht vertrouwen op anonimiteit meldingen hebben gedaan, onder druk is komen te staan', verwijst hij naar de actrices die tegen De Pauw getuigden. Eerder verklaarde hun advocaat Christine Mussche al dat die vrouwen 'vrezen dat hun anonimiteit nu in het gedrang komt'.