'Een aantal mensen heeft mij gecontacteerd met de bedoeling informatie te bekomen over het gerechtelijk onderzoek in de zaak-De Pauw', zegt Mussche aan VTM Nieuws. 'Men heeft die slachtoffers gegarandeerd dat ze anoniem zouden blijven, maar doordat er nu een gerechtelijk onderzoek is, kan die misschien in het gedrang komen. Ze zijn daar bezorgd over, niet in het minst omdat sommigen enige bekendheid genieten.'

Christine Mussche is gespecialiseerd in rechtszaken over zedenfeiten. Zo vertegenwoordigde ze ook een aantal slachtoffers in Operatie Kelk, een zaak rond pedofilie binnen de katholieke Kerk.

Mussche gaat de slachtoffers vooral adviseren over het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door De Pauw, dat 'een ampleur heeft gekregen die zij niet voorzien óf gewenst hebben', zegt ze.

'Het is belangrijk om te benadrukken dat die dames enkel naar de preventiedienst van de VRT zijn gestapt met de bedoeling om zulke zaken in de toekomst te voorkomen.' Maar omdat het parket het heft nu in eigen handen heeft genomen, krijgt de zaak een heel andere wending, zegt Mussche.

'Zij waren er vooraf waarschijnlijk niet van op de hoogte dat de onderzoeksrechter zelf een onderzoek kon starten. Voor hen is dat een zeer onvoorziene wending. Het gaat hier niet om revanchisme.'

De bekende advocate gaat de slachtoffers nu verder adviseren over het verloop van het gerechtelijk onderzoek én over het bewaren van hun anonimiteit. 'Het is niet de bedoeling dat ze zich nu wel bekend maken', zegt ze. 'Niet omdat ze niet achter datgene zouden staan wat ze naar waarheid hebben verklaard, maar wél omdat het hier om bekende mensen gaat en omdat wat hen is overkomen, in eerste instantie een privézaak is'.

Over hoeveel vrouwen het precies gaat, wil Mussche niet kwijt.

Gisteren werd op de VRT een huiszoeking gehouden in het dossier rond presentator Bart De Pauw. Nadien maakte het parket bekend dat een gerechtelijk onderzoek wordt opgestart 'om de waarheid te achterhalen'.

'Een aantal mensen heeft mij gecontacteerd met de bedoeling informatie te bekomen over het gerechtelijk onderzoek in de zaak-De Pauw', zegt Mussche aan VTM Nieuws. 'Men heeft die slachtoffers gegarandeerd dat ze anoniem zouden blijven, maar doordat er nu een gerechtelijk onderzoek is, kan die misschien in het gedrang komen. Ze zijn daar bezorgd over, niet in het minst omdat sommigen enige bekendheid genieten.'Christine Mussche is gespecialiseerd in rechtszaken over zedenfeiten. Zo vertegenwoordigde ze ook een aantal slachtoffers in Operatie Kelk, een zaak rond pedofilie binnen de katholieke Kerk. Mussche gaat de slachtoffers vooral adviseren over het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door De Pauw, dat 'een ampleur heeft gekregen die zij niet voorzien óf gewenst hebben', zegt ze. 'Het is belangrijk om te benadrukken dat die dames enkel naar de preventiedienst van de VRT zijn gestapt met de bedoeling om zulke zaken in de toekomst te voorkomen.' Maar omdat het parket het heft nu in eigen handen heeft genomen, krijgt de zaak een heel andere wending, zegt Mussche. 'Zij waren er vooraf waarschijnlijk niet van op de hoogte dat de onderzoeksrechter zelf een onderzoek kon starten. Voor hen is dat een zeer onvoorziene wending. Het gaat hier niet om revanchisme.' De bekende advocate gaat de slachtoffers nu verder adviseren over het verloop van het gerechtelijk onderzoek én over het bewaren van hun anonimiteit. 'Het is niet de bedoeling dat ze zich nu wel bekend maken', zegt ze. 'Niet omdat ze niet achter datgene zouden staan wat ze naar waarheid hebben verklaard, maar wél omdat het hier om bekende mensen gaat en omdat wat hen is overkomen, in eerste instantie een privézaak is'. Over hoeveel vrouwen het precies gaat, wil Mussche niet kwijt.Gisteren werd op de VRT een huiszoeking gehouden in het dossier rond presentator Bart De Pauw. Nadien maakte het parket bekend dat een gerechtelijk onderzoek wordt opgestart 'om de waarheid te achterhalen'.