Bart De Wever: ‘Er komt geen gedoogbeleid voor cannabis’

Bart De Wever (N-VA) © BELGAIMAGE

N-VA-voorzitter Bart De Wever is duidelijk: er komt geen beperkt gereguleerd gebruik van cannabis. ‘Dat werd bij de lange regeringsonderhandelingen afgesproken. Ik denk dat het over een heel persoonlijke gedachte van mevrouw De Block gaat’, reageert hij op de uitspraken van de minister van Volksgezondheid.

N-VA-voorzitter Bart De Wever is duidelijk, een beperkt gereguleerd gebruik van cannabis komt er niet. Het staat niet in het regeerakkoord en is niet afgesproken tussen de federale regeringspartners. “Men kan onderzoeken wat men wil, maar dit wordt geen beleid”. Dat zegt hij maandag op de Antwerpse regionale zender ATV in een reactie op de uitspraken van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Die liet in De Standaard en Het Nieuwsblad verstaan dat ze een beperkt en gereguleerd aanbod van cannabis een onderzoek waard vindt.

‘Persoonlijke gedachte De Block’

De Wever blokt de suggestie van De Block meteen af. “We hebben lange regeringsonderhandelingen gehad, ook over cannabis. En daar is afgesproken dat er geen gedoogbeleid zou komen voor cannabis, geen gebruik van cannabis in de openbare ruimte. Er is niks afgesproken over vrije verkoop van cannabis of een onderzoek naar vrije verkoop van cannabis. Dit moet een heel persoonlijke gedachte zijn van mevrouw De Block”.

‘Zich aan regeerakkoord houden’

De Wever kan het voorstel van De Block niet echt smaken en verwijst naar het regeerakkoord. “Dit is wel wat vervelend omdat het haaks staat op wat aan de tafel is afgesproken en ook haaks op het drugsbeleid dat sommige andere partijen in dezelfde regering zouden willen voeren. Je hebt een regeerakkoord. Ik denk dat het best is dat iedereen zich daaraan houdt”. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content