Droomwagen van de Dag: Jaguar F-type

© Kevin Van der Auwera

Tijdens het autosalon stelt Knack.be u elke dag een droomwagen op het salon voor.

Een van dé parels van het autosalon is de nieuwe Jaguar F-type, die voor het eerst aan het Belgische publiek wordt voorgesteld en nu al getipt wordt als de mooiste nieuwkomer van het jaar.

Zoals de naam al laat vermoeden, is de Jaguar F-type de opvolger van de legendarische E-type uit de jaren 1960 en ’70. Dankzij een aluminiumconstructie kon de Britse luxewagenbouwer het gewicht van deze tweezitter beperken tot 1597 kilogram. Voor het interieur vond Jaguar inspiratie bij gevechtsvliegtuigen, wat onder andere resulteerde in een joystick om te schakelen.

De Jaguar F-type komt in drie versies, elk met een eigen motor. De ‘F-type’ wordt aangedreven door een 3-liter-V6 motor met 340 pk. Onder de motorkap van de ‘F-type S’ levert die 380 pk. De 5-liter-V8-motor van de ‘F-type V8 S’ beschikt over 495 pk.

Die laatste snelt uit stilstand in amper 4,3 seconden naar 100 kilometer per uur en haalt een topsnelheid van meer dan 300 km/u. Daartegenover staat een gecombineerd brandstofverbruik van 11,1 liter per 100 kilomter en een CO²-uitstoot van 259 g/km.

De Jaguar F-type komt in februari als cabriolet en later op het jaar als coupé op de markt. De basisprijs van deze droombolide gaat van 75.300 euro inclusief btw voor de V6 met 340 pk tot 102.500 euro inclusief btw voor de V8 S. Meer op Jaguar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content