De ‘snelste straatlegale auto van het salon’ staat verborgen

BAC Mono op de Brussels Motor Show 2018 © Knack.be

De kleine Britse constructeur Briggs Automotive Company (BAC) gaat er prat op de ‘snelste straatlegale auto van het autosalon’ te presenteren.

De BAC Mono staat in het ‘luxepaleis’ 1 van Brussels Expo, tussen de Ferrari’s, Bentleys en andere Rolls-Royces, maar bezoekers zullen hem niet meteen vinden. Hij staat immers te blinken in een afgesloten ruimte.

Dat betekent niet dat u hem niet kunt bewonderen, de stand schermt hem gewoon af om geïnteresseerden slechts mondjesmaat toe te laten om hen de kans te geven ongehinderd foto’s te maken.

BAC Mono op de Brussels Motor Show 2018
BAC Mono op de Brussels Motor Show 2018© Knack.be

De Mono, een sportieve eenzitter met centrale bestuurderspositie, zag het levenslicht al in 2011. Zijn unique selling proposition is uiteraard dat hij bestuurders unieke sensaties moet bezorgen.

Hij beschikt daarvoor over een 305 pk sterke 2.5 liter Cosworth-motor, en dat voor een gewicht van nog geen 600 kilogram, goed voor een vermogen-gewichtsverhouding van 525 pk. Daarmee doet de BAC Mono niet onder voor Ferrari 458 Speciale of een Porsche 918 Spyder.

Zijn prestaties zijn fenomenaal: optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur kost deze blitse bolide amper 2,8 seconden, de fabrikant belooft een topsnelheid die rond de 275 kilometer per uur ligt.

BAC Mono op de Brussels Motor Show 2018
BAC Mono op de Brussels Motor Show 2018© Knack.be

De banden van de BAC Mono zijn bovendien gehomologeerd voor gebruik op de openbare weg, al kan je je de vraag stlelen hoe realistisch/wenselijk dat is.

De BAC Mono is te koop in meer dan dertig landen, waaronder België, en komt met een prijskaartje vanaf 120.000 euro. Meer op bac-mono.com

BAC Mono in Top Gear

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content