Dany Verstraeten: ‘Wegdromen bij de Jaguar F-type’

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

VTM-nieuwsanker en auto-afficionado Dany Verstraeten is een vaste waarde op het autosalon.

VTM-nieuwsanker en auto-afficionado Dany Verstraeten over het Autosalon van Brussel.

Dany Verstraeten en het VTM-nieuws zijn een vaste waarde op de startdag van het autosalon. “Dit is al het zeventiende jaar op rij dat we het VTM-nieuws rechtstreeks vanaf hier uitzenden,” zo diept Verstraeten voor Knack.be op het autosalon op uit zijn geheugen.

Zoals steeds in de onpare jaren is het Autosalon 2013 vooral gericht op bedrijfsvoertuigen, vrijetijdswagens en tweewielers. Wat maakt het salon volgens het kennersoog van Dany Verstraeten een bezoekje waard? “Voor spectaculaire nieuwigheden moeten de mensen eigenlijk niet naar hier komen,” erkent hij. “Maar dit zogenaamde ‘Klein Salon’ vertoont wel een grotere variëteit aan wagens dan het ‘Groot Salon’ van de even jaren. Je kunt hier ook je ogen de kost geven met enkele pareltjes zoals de nieuwe Jaguar en tussen de vrijetijdsvoertuigen staan tal van leuke cabrio’s.”

“Bovendien is en blijft het autosalon vooral een koopsalon,” aldus Verstraeten. “De constructeurs zwaaien hier dan ook met zo groot mogelijke kortingen.”

Welke luxewagen doet een afficionado als Verstraeten watertanden? “Bij de Jaguar F-type, een nieuwe sportwagen met open dak en de opvolger van de legendarische E-type, ga ik toch even wegdromen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content