Maandag 25 oktober.

De regering heeft op de verschillende kabinetten in totaal 979 mensen in dienst. Bij haar aanvang had de regering beloofd maximum 860 kabinetsleden aan te nemen. Volgens premier Guy Verhofstadt (VLD) zijn er toch nog 128 jobs minder dan tijdens de regering-Dehaene.

ù Michel Nihoul, die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de ontvoering van Sabine en Laetitia, komt in theorie vrij in mei 2000, als hij zijn straf voor oplichting en frauduleus bankroet uitgezeten heeft.

Dinsdag 26 oktober.

Agalev gaat zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toeleggen op de landelijke gebieden. De partij komt in tachtig procent van de gemeenten op, heel wat meer dan bij vorige verkiezingen.

ù De Coca-Cola en Fanta waarvan vier leerlingen in Tienen ziek zouden zijn geworden, is helemaal in orde. Dat zegt Coca-Cola, dat de frisdrank door onafhankelijke laboratoria heeft laten onderzoeken.

ù Bij Touring Wegenhulp gaan de wegenwachters en de bedienden in staking, uit protest tegen de plannen van TW om de provinciale centrales af te schaffen en alle bedienden in Brussel aan het werk te zetten.

ù Gedelegeerd bestuurder van de NMBS Etienne Schouppe wordt niet langer verdacht van corruptie bij een contract dat de treinmaatschappij afsloot met een Waregems studiebureau.

ù Tijdens het Europees voetbalkampioenschap van volgend jaar zal in de steden waar gespeeld wordt alcohol worden toegelaten. Er komt wel een strikte controle op het verbruik.

Woensdag 27 oktober.

De werknemers van Suchard in Halle leggen het werk neer. De directie wil de herstructurering met afvloeiingen die nu heel geleidelijk verliep, versnellen. Het personeel vreest dat de directie Suchard wil verkopen.

ù De Europese Commissie onderzoekt of de brouwerijen Alken-Maes en Interbrew schuldig zijn aan kartelvorming. In juli vonden inspecteurs van de Commissie bij huiszoekingen al aanwijzigingen van prijsdumping, getrouwheidskortingen en koppelverkoop.

ù Een revolutionaire nieuwe hartpomp, ontwikkeld door Leuvense professoren, zorgt voor een wereldprimeur.

Donderdag 28 oktober.

Bij chartermaatschappij Sobelair, een dochter van Sabena, worden 27 piloten en directieleden verdacht van geknoei met vluchtrapporten om de onderhoudskosten van vliegtuigen te kunnen beperken.

ù Staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans (Agalev) maakt 150 miljoen frank vrij voor humanitaire operaties in Congo, Rwanda, Burundi en Angola.

ù Olympisch zwemkampioen Fred Deburghgraeve komt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar op voor de CVP-lijst in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle.

ù De Brusselse regering kan dit jaar over negen miljard frank extra beschikken in haar begroting, onder andere dankzij de inning van drie miljard frank achterstallige erfenisrechten.

Vrijdag 29 oktober.

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (VLD) wil de extra belasting op weekendhuisjes uitstellen. Het gaat om de belasting op de meerwaarde van weekendhuisjes die voortaan permanent mogen worden bewoond.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content