Nieuwe beschuldigingen over ongewenste intimiteiten van Donald Trump

15/10/16 om 01:06 - Bijgewerkt om 01:06

Er zijn opnieuw vrouwen naar buiten gekomen met beschuldigingen van seksueel misbruik door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Trump zelf doet de beschuldigingen af als leugens, en noemt ze een complot tegen hem van de Democraten en de media.

Nieuwe beschuldigingen over ongewenste intimiteiten van Donald Trump

Summer Zervos, een voormalige deelneemster aan de tv-serie The Apprentice © REUTERS

De meest uitvoerige beschuldigingen bracht Summer Zervos, een van de deenemers aan de realityreeks "The Apprentice", die tussen 2003 en 2015 door Donald Trump werd gepresenteerd.

Nadat ze werd geëlimineerd uit het spelprogramma, bleef ze in contact met Trump, die optrad als een mentor. "In 2007 contacteerde ik zijn kantoor om met hem te ontbijten. Men antwoordde dat ik niet met hem kon ontbijten, maar dat hij me wilde zien. Toen ik aankwam, kuste hij me op de mond", aldus de vrouw over de lunchontmoeting, die over een jobaanbieding zou gaan. Hij maande haar om naast hem te gaan zitten. Hij begon trok haar tegen zich aan, begon haar te zoenen, greep, stelt ze, haar borsten beet.

Vervolgens "duwde" hij zijn geslachtsdeel tegen haar, zo getuigde ze tijdens een persbijeenkomst.

Hij zei dat ze "realistisch" moest zijn, maar toen ze zich bleef verzetten, aten ze uiteindelijk een broodje. Er kwam niets in huis van de baan waarop ze had gehoopt.

Nachtclub

Persagentschap Associated Press deed een bevraging bij twintig medewerkers van "The Apprentice", waaruit blijkt dat Trump regelmatig seksistische uitspraken deed tegen vrouwen. Volgens insiders gaf Trump de vrouwelijke deelnemers aan het programma punten op basis van de grootte van hun borsten en liet hij weten met wie van hen hij seks wilde hebben.

Vrijdag verklaarde ook ex-model Kristin Anderson in de krant Washington Post dat Trump haar onder haar jurk betastte in een nachtclub in New York in het begin van de jaren negentig. Ze zat, verklaarde ze, gewoon in de club, en de onbekende man naast haar betastte ineens door haar ondergoed haar genitaliën. Ze herkende hem als Trump.

Na de publicatie van de video met Trumps uitlatingen over vrouwen op 7 oktober hebben al minstens 7 vrouwen met naam en toenaam getuigd over ongewenste intimiteiten.

'Kijk naar haar: ik denk het niet'

Trump zelf ontkent alle beschuldigingen en noemt ze een complot van de Democraten en de media. "Het is allemaal opgezet spel", zei hij vrijdag nog tijdens een campagnerally in North Carolina. "De verhalen zijn pure fictie, ik heb geen idee wie die vrouwen zijn." Hij verwees in zijn toespraak naar Jessica Leeds, die in de New York Times verklaarde dat Trump haar betastte op een vliegtuig. "Als je kijkt naar die vreselijke vrouw van gisterenavond, zou je zeggen 'ik denk het niet, ik denk het niet'", zei Trump volgens Fox News. "Geloof me, ze zou niet mijn eerste keuze zijn, dat kan ik jullie zeggen."

Hij zei ook dat journaliste van People Magazine Natasha Stoynoff, die Trump ervan beschuldigt in 2005 seksueel geweld te hebben gebruikt, een "leugenaar" is. "Kijk naar haar Facebookpagina en je zal het begrijpen", zei hij.

Volgens de meest recente nationale peiling van Reuters/Ipsos, krijgt Trump de steun van 37 procent van de Amerikanen. Zijn Democratische rivale Hillary Clinton krijgt 44 procent van de stemmen achter haar naam.

(Belga/RR)

Onze partners