Trump ontkent beschuldigingen van seksuele intimidatie: 'Kijk naar haar. Ik dacht het niet.'

14/10/16 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:10

'De verdorven beweringen over mij van ongepast gedrag tegenover vrouwen zijn totaal vals.' Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op een campagnebijeenkomst in Florida. De vastgoedmagnaat vertelde er meteen ook bij waarom iedereen die woorden maar beter kan geloven: 'Kijk naar haar. Kijk eens goed naar haar en zeg me wat je denkt. Ik denk het niet.' Daarmee leek Trump te suggereren dat de vrouw niet knap genoeg is om zich aan te vergrijpen.

Trump ontkent beschuldigingen van seksuele intimidatie: 'Kijk naar haar. Ik dacht het niet.'

Donald Trump © REUTERS

Sinds vorige week een compromitterende opname over Donald Trump lekte, staat zijn campagne in het oog van de storm. In de elf jaar oude opname zei de presidentskandidaat dat een 'ster' als hij zich alles kan veroorloven bij vrouwen. 'Je kunt alles doen. Hen bij de poes grijpen.' Hij stelde ook dat hij mooie vrouwen begint te kussen wanneer hij maar wilt. 'Je weet dat ik automatisch aangetrokken wordt tot mooie... - ik begin hen gewoon te zoenen. Het is als een magneet. Gewoon zoenen. Ik wacht zelfs niet,' klonk het.

De ophef liet niet lang op zich wachten. Zijn eigen running mate Mike Pence viel Trump publiekelijk af, en het Republikeinse zwaargewicht Paul Ryan trok zijn handen af van de miljonair. Enkele dagen later escaleerde de campagnecrisis volledig, toen drie vrouwen in de media getuigden over hoe ze door Trump werden lastiggevallen. 'Hij was als een inktvis, alsof hij 6 armen had. Ze waren overal over me heen. Het was een aanval', zo beschreef een van hen het incident.

Maar die beweringen doet Trump nu af als onzin. Op een partijbeenkomst in Florida ontkende hij met vuur dat hij zich ooit vergreep aan de vrouwen. Over een van hen, de journaliste Natasha Stoynoff, insinueerde hij zelfs dat ze niet knap genoeg zou zijn om te doen waar ze hem van beschuldigt: 'Kijk naar haar. Kijk eens goed naar haar en zeg me wat je denkt. Ik denk het niet.'

(SK)

Onze partners