'Dat Jambon twee keer nadenkt voor hij Brussel afschiet voor de internationale media'

27/11/15 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

'We gaan daar nog veel miserie mee hebben', zo reageert Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet op uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon over Molenbeek.

'Dat Jambon twee keer nadenkt voor hij Brussel afschiet voor de internationale media'

© belga

Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) heeft in de VGC-Raad uitgehaald naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "Dat hij twee keer nadenkt voor hij Brussel afschiet voor de internationale media. We gaan daar nog veel miserie mee hebben", zo hekelde Smet de uitspraken van Jambon over Molenbeek. Pascal Smet is binnen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de regering voor de Vlamingen in Brussel, bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Sport en Stedelijk beleid.

Zijn uitval kwam er naar aanleiding van een vraag van raadslid Cieltje Van Achter (N-VA), die polste naar het engagement van de VGC voor de voorbereiding van een "Bruegheljaar" in 2019. Smet verklaarde zich bereid hieraan mee te werken, maar benadrukte dat de vele initiatieven om mensen naar de hoofdstad te lokken rap de afgelopen week een stevige deuk gekregen hebben.

Brussel voor schut

Onder meer de uitspraak van Jambon, een partijgenoot van Van Achter, dat hij Molenbeek ging opkuisen is bij Smet in het verkeerde keelgat geschoten. "Zijn uitspraken waren lichtzinnig en onbezonnen. Ik ben altijd kritisch geweest voor deze stad. Sommige politici zeggen 'never waste a good crisis' om de zaken te verbeteren. Maar anderen missen ook nooit een gelegenheid om deze stad voor schut te zetten", vond Pascal Smet.

De minister verklaarde achteraf dat hij binnen de gewestelijke regering een actieplan heeft opgesteld om het imago van de stad te herstellen. (Belga/TE)

Onze partners