Brusselse 'safari' voor Vlaamse ambtenaren is groot succes

09/09/14 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:21

De Vlaamse overheid organiseert gratis stadswandelingen door Brussel om de ambtenaren vertrouwd te maken met hun toekomstige werkplek. Die kennen een groot succes: de 15 geplande bezoeken, zijn er intussen al 24 geworden.

Brusselse 'safari' voor Vlaamse ambtenaren is groot succes

De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat Vlaamse ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis van de Vlaamse administratie naar de site van Tour & Taxis, 300 meter verderop. De toekomstige verhuis van de 2.600 Vlaamse ambtenaren die nu over twee gebouwen verspreid zijn in de Brusselse Noordwijk blijft de gemoederen verhitten. De toekomstige locatie mag dan maar 300 meter en 700 meter verderop gelegen zijn, ACOD vindt de weg ernaartoe te gevaarlijk voor wie te voet van het station komt. Daarom wil de vakbond naar de rechter trekken."Wij gaan nu ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om een zaak aan te spannen voor de burgerlijke rechtbank", aldus vakbondssecretaris Jan Van Wesemael. © BELGA

De Vlaamse overheid organiseert momenteel zoals eerder al gezegd gratis stadswandelingen door Brussel om de ambtenaren vertrouwd te maken met hun toekomstige werkplek op de site van Tour & Taxis en de weg er naartoe. Volgens de Brusselse editie van La Dernière Heure kennen de geleide bezoeken van anderhalf uur een groot succes. Aanvankelijk waren er 15 bezoeken gepland, maar dat zijn er intussen al 24 geworden, die allen zijn volgeboekt.

Protest vakbonden

De Vlaamse ambtenaren in Brussel huizen momenteel in een gebouw vlakbij het noordstation. Tegen 2018 moeten de zowat 2.600 ambtenaren echter verkassen naar de andere kant van het kanaal, een beslissing die eerder op erg veel weerstand stuitte omwille van de afstand en de slechte reputatie van de buurt. Zo kondigde de socialistische overheidsvakbond ACOD aan dat ze Vlaamse ambtenaren financieel zal steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis.

Om het protest te sussen besloot de Vlaamse overheid daarom om stadswandelingen te organiseren. (belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners