Vakbond ambtenaren naar de rechtbank voor verhuis van 300 meter

30/07/14 om 04:49 - Bijgewerkt om 04:49

De Vlaamse abtenaren willen niet naar Tour & Taxis verhuizen. De buurt, amper een steenworp van hun huidige locatie in de Brusselse Noordwijk, is te gevaarlijk, vinden ze. Het ACOD steunt hen.

Vakbond ambtenaren naar de rechtbank voor verhuis van 300 meter

Tour & Taxis: te griezelig voor de Vlaamse ambtenaren? © BELGA

De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat Vlaamse ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis van de Vlaamse administratie naar de site van Tour & Taxis, 300 meter verderop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Onveilig

De toekomstige verhuis van de 2.600 Vlaamse ambtenaren die nu over twee gebouwen verspreid zijn in de Brusselse Noordwijk blijft de gemoederen verhitten. De toekomstige locatie mag dan maar 300 meter en 700 meter verderop gelegen zijn, ACOD vindt de weg ernaartoe te onveilig voor wie te voet van het station komt.

Daarom wil de vakbond naar de rechter trekken. "Wij gaan nu ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om een zaak aan te spannen voor de burgerlijke rechtbank", aldus vakbondssecretaris Jan Van Wesemael.

Stadswandeling

Volgens Frank Geets, administrateur-generaal van het Agentschap voor Facilitair Management, heeft de buurt een "perceptieprobleem". Zijn diensten organiseren daarom stadswandelingen om de Vlaamse ambtenaren aan de nieuwe wandeling te laten wennen.

Onze partners