De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA betwijfelt of de krater in Nicaragua het gevolg is van een meteorietinslag dit weekend. Er was geen vuurbal te zien, aldus Bill Cooke, hoofd van de NASA-afdeling voor meteorieten, maandag. Dit houdt dus de mogelijkheid open dat iets anders de krater in de buurt van de hoofdstad heeft veroorzaakt.

In The Telegraph zegt dr. Dan Brown, astronoom aan de Nottingham Trent Universiteit, dat de mogelijke metorietinslag - die gelinkt wordt aan asteroïde 2014 RC die langs de aarde raasde - in Nicaragua interessante vragen doet rijzen. 'Ook al gebeurde de inslag zo'n 12 uur voor de asteroïde langs de aarde passeerde: op basis van de stand van de aarde op dat moment - de plaats van de inslag 'keek' in de juiste richting - zou het best een brokstuk kunnen zijn van de asteroïde.'

'We zijn niet bezig met alle gevaren in kaart te brengen'

Als datgene wat de inslag veroorzaakte echter niet gelinkt is aan asteroïde 2140 RC, dan stelt zich echter een andere vraag, stipt Brown aan: 'Dan toont dat nogmaals aan dat we niet echt bezig zijn met alle potentiëel gevaarlijke stenen in de ruimte in kaart te brengen.'

Krater zo groot als een huis

Volgens Nicaraguaanse bronnen sloeg in de nacht van zaterdag op zondag een meteoriet in op een bebost gebied in de buurt van de internationale luchthaven. Deze krachtige inslag veroorzaakte een krater van 12 meter diameter en 5,5 meter diep.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA betwijfelt of de krater in Nicaragua het gevolg is van een meteorietinslag dit weekend. Er was geen vuurbal te zien, aldus Bill Cooke, hoofd van de NASA-afdeling voor meteorieten, maandag. Dit houdt dus de mogelijkheid open dat iets anders de krater in de buurt van de hoofdstad heeft veroorzaakt. In The Telegraph zegt dr. Dan Brown, astronoom aan de Nottingham Trent Universiteit, dat de mogelijke metorietinslag - die gelinkt wordt aan asteroïde 2014 RC die langs de aarde raasde - in Nicaragua interessante vragen doet rijzen. 'Ook al gebeurde de inslag zo'n 12 uur voor de asteroïde langs de aarde passeerde: op basis van de stand van de aarde op dat moment - de plaats van de inslag 'keek' in de juiste richting - zou het best een brokstuk kunnen zijn van de asteroïde.'Als datgene wat de inslag veroorzaakte echter niet gelinkt is aan asteroïde 2140 RC, dan stelt zich echter een andere vraag, stipt Brown aan: 'Dan toont dat nogmaals aan dat we niet echt bezig zijn met alle potentiëel gevaarlijke stenen in de ruimte in kaart te brengen.'Volgens Nicaraguaanse bronnen sloeg in de nacht van zaterdag op zondag een meteoriet in op een bebost gebied in de buurt van de internationale luchthaven. Deze krachtige inslag veroorzaakte een krater van 12 meter diameter en 5,5 meter diep.