De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA had reeds aangekondigd dat een kleine asteroïde - met 18 meter breedte ongeveer de grote van een huis - langs de aarde zou passeren. Zondag 7 september om 18u18 GMT scheerde de 2014 RC op zijn dichtste punt over Nieuw-Zeeland. Dat gebeurde op een afstand van 40.000 kilometer, wat geen bedreiging voor onze planeet zou vormen, stelde NASA.

Krater 12 meter breed

Toch sloeg een meteoriet in bij de luchthaven van de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. Het object veroorzaakte een explosie en creëerde een krater van 12 meter breedte en 5 meter diepte.

Experts op de website van Britse omroep BBC vermoeden dat de inslag verband houdt met de asteroïde 2014 RC. 'Het object zou van die asteroïde afkomstig kunnen zijn', meent de Nicaraguaanse vulkanoloog Humberto Garcia op de nieuwssite. 'Zoiets kan altijd gebeuren. We moeten de kwestie nog onderzoeken en uitmaken of het over ijs of steen gaat.'

11.000 asteroïden in dichte baan om aarde

De 2014 RC werd pas 31 augustus ontdekt om een week later al op een tiende van de afstand tussen de maan en de aarde langs onze planeet te gaan. Iets wat in de toekomst nog zal voorvallen, aldus NASA.

In februari 2013 explodeerde een meteoriet met een gelijkaardige grootte boven Chelyabinsk in Centraal-Rusland. Daarbij raakten meer dan 1.000 mensen gewond.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is momenteel op de hoogte van 11.000 asteroïden die zich in een dichte baan rond de aarde bewegen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA had reeds aangekondigd dat een kleine asteroïde - met 18 meter breedte ongeveer de grote van een huis - langs de aarde zou passeren. Zondag 7 september om 18u18 GMT scheerde de 2014 RC op zijn dichtste punt over Nieuw-Zeeland. Dat gebeurde op een afstand van 40.000 kilometer, wat geen bedreiging voor onze planeet zou vormen, stelde NASA.Toch sloeg een meteoriet in bij de luchthaven van de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. Het object veroorzaakte een explosie en creëerde een krater van 12 meter breedte en 5 meter diepte.Experts op de website van Britse omroep BBC vermoeden dat de inslag verband houdt met de asteroïde 2014 RC. 'Het object zou van die asteroïde afkomstig kunnen zijn', meent de Nicaraguaanse vulkanoloog Humberto Garcia op de nieuwssite. 'Zoiets kan altijd gebeuren. We moeten de kwestie nog onderzoeken en uitmaken of het over ijs of steen gaat.'De 2014 RC werd pas 31 augustus ontdekt om een week later al op een tiende van de afstand tussen de maan en de aarde langs onze planeet te gaan. Iets wat in de toekomst nog zal voorvallen, aldus NASA.In februari 2013 explodeerde een meteoriet met een gelijkaardige grootte boven Chelyabinsk in Centraal-Rusland. Daarbij raakten meer dan 1.000 mensen gewond.De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is momenteel op de hoogte van 11.000 asteroïden die zich in een dichte baan rond de aarde bewegen.