Migranten die dinsdag gered werden van een boot die voor de kust van Libië aan het zinken was, spreken van een zestigtal vermisten volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). De IOM sprak met de overlevenden bij hun aankomst op het Italiaanse eiland Lampedusa.

De Italiaanse marine zag dinsdag vanuit een helikopter dat de rubberboot gedeeltelijk lek en onder water gelopen was. Ze gooide meteen reddingsvlotten uit voor de tientallen migranten. Een schip kon kort daarna 52 mensen redden. Met een helikopter werden nog twee of drie migranten uit het water gehaald.

Geen noodsignaal

Aan een afgevaardigde van de IOM op Lampedusa zeiden de overlevenden dat er 117 tot 120 mensen op de boot zaten, allemaal afkomstig uit Afrika (Ghana, Mali, Nigeria, Kameroen ...). Er waren geen kinderen aan boord, maar wel 32 vrouwen, van wie een vijftiental overleefde.

Volgens de Italiaanse marine was geen enkele noodsignaal uitgestuurd vanop de zinkende boot. Als er geen helikopter op patrouille was geweest in de zone, had de boot kunnen zinken zonder een spoor achter te laten. (Belga/AVE)

Migranten die dinsdag gered werden van een boot die voor de kust van Libië aan het zinken was, spreken van een zestigtal vermisten volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). De IOM sprak met de overlevenden bij hun aankomst op het Italiaanse eiland Lampedusa.De Italiaanse marine zag dinsdag vanuit een helikopter dat de rubberboot gedeeltelijk lek en onder water gelopen was. Ze gooide meteen reddingsvlotten uit voor de tientallen migranten. Een schip kon kort daarna 52 mensen redden. Met een helikopter werden nog twee of drie migranten uit het water gehaald.Aan een afgevaardigde van de IOM op Lampedusa zeiden de overlevenden dat er 117 tot 120 mensen op de boot zaten, allemaal afkomstig uit Afrika (Ghana, Mali, Nigeria, Kameroen ...). Er waren geen kinderen aan boord, maar wel 32 vrouwen, van wie een vijftiental overleefde.Volgens de Italiaanse marine was geen enkele noodsignaal uitgestuurd vanop de zinkende boot. Als er geen helikopter op patrouille was geweest in de zone, had de boot kunnen zinken zonder een spoor achter te laten. (Belga/AVE)