‘Younes Abaaoud op weg naar Europa om dood broer te wreken’

Abdelhamid Abaaoud, in een niet gedateerde foto die het IS-tijdschrift Dabiq publiceerde © REUTERS

Uit documenten van Interpol zou blijken dat de 15-jarige Younes Abaaoud, de broer van Abdelhamid Abaaoud, onderweg zou zijn naar Europa om de dood van zijn broer te wreken.

Op 18 februari zou hij tegen zijn zus Yasmina gezegd hebben dat hij onderweg was naar België en binnen de 10 uur zou arriveren, zo meldt Paris Match. De jongen wordt al jaren gevolgd door onze inlichtingendiensten, nadat hij op amper 13-jarige leeftijd meegetroond werd naar Syrië door zijn broer Abdelhamid.

Ondertussen heeft Interpol het voorbije weekend een nieuw opsporingsbericht verspreid voor een Belgische terreurverdachte. Het gaat om de 23-jarige Hamza Bazaani, geboren op 14 december 1992 en afkomstig uit het Limburgse Borgloon. De jongeman zou in 2013 samen met zijn broer Yassin naar Syrië vertrokken zijn.

Beiden zijn neven van Moussi Zemmouri, een van de twee Belgen die in het Amerikaanse Guantánamo opgesloten heeft gezeten. Voorlopig is het onduidelijk of Hamza Bazaani ook teruggekeerd is naar Europa en of het opsporingsbericht verband houdt met de aanslagen in Parijs en Brussel. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content