Een rechter in Utah vernietigde een verbod op het homohuwelijk dat Utah in 2004 uitvaardigde. Volgens de rechter schond dat het grondwettelijke recht van holebikoppels om hetzelfde behandeld te worden als heterostellen. Het vonnis stipuleerde ook dat de staat Utah niet had aangetoond dat het toelaten van het homohuwelijk het heterohuwelijk schaadt.

De rechter verordende dat het verbod meteen moest ophouden. Meteen na de uitspraak liep het bij de kantoren van de burgerlijke stand dan ook storm voor huwelijksvergunningen. Luttele uren later trouwden de eerste holebistellen in Salt Lake City.

Mormonen tegen

Dat het homohuwelijk nu ook in Utah doordringt, is verrassend. De staat is één van de conservatiefste van de hele VS. Zestig procent van de bevolking is er mormoons en hun kerk veroordeelt het homohuwelijk ten strengste.

De staat belooft dan ook in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Robert Shelby. Dat is een federale magistraat die benoemd is door president Obama. Volgens de Republikeinse gouverneur Gary Herbert heeft hij eerste en vooral een politieke agenda

Amerikanen zijn niet meer tegen

In ieder geval is het homohuwelijk in opmars in de VS. Barack Obama heeft zich ervoor uitgesproken. Peilingen tonen aan dat ook de weerstand van de bevolking afneemt en dan vooral bij jongeren. Een meerderheid van de Amerikanen heeft geen problemen meer met trouwende homo's en lesbo's.

Utah is de achttiende Amerikaanse staat waar homoseksuele stellen mogen trouwen. Eerder deze week werd het naburige New Mexico nummer zeventien. Ook daar ging dat met een gerechtelijke uitspraak.

Een rechter in Utah vernietigde een verbod op het homohuwelijk dat Utah in 2004 uitvaardigde. Volgens de rechter schond dat het grondwettelijke recht van holebikoppels om hetzelfde behandeld te worden als heterostellen. Het vonnis stipuleerde ook dat de staat Utah niet had aangetoond dat het toelaten van het homohuwelijk het heterohuwelijk schaadt.De rechter verordende dat het verbod meteen moest ophouden. Meteen na de uitspraak liep het bij de kantoren van de burgerlijke stand dan ook storm voor huwelijksvergunningen. Luttele uren later trouwden de eerste holebistellen in Salt Lake City.Mormonen tegen Dat het homohuwelijk nu ook in Utah doordringt, is verrassend. De staat is één van de conservatiefste van de hele VS. Zestig procent van de bevolking is er mormoons en hun kerk veroordeelt het homohuwelijk ten strengste.De staat belooft dan ook in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Robert Shelby. Dat is een federale magistraat die benoemd is door president Obama. Volgens de Republikeinse gouverneur Gary Herbert heeft hij eerste en vooral een politieke agendaAmerikanen zijn niet meer tegen In ieder geval is het homohuwelijk in opmars in de VS. Barack Obama heeft zich ervoor uitgesproken. Peilingen tonen aan dat ook de weerstand van de bevolking afneemt en dan vooral bij jongeren. Een meerderheid van de Amerikanen heeft geen problemen meer met trouwende homo's en lesbo's.Utah is de achttiende Amerikaanse staat waar homoseksuele stellen mogen trouwen. Eerder deze week werd het naburige New Mexico nummer zeventien. Ook daar ging dat met een gerechtelijke uitspraak.