Voor zowat vijfduizend gasten beloofde Poetin 'het volk trouw te dienen', zoals de formule van de eed voorziet. 'Ik beschouw het als mijn plicht en de zin van mijn leven om al het mogelijke te doen voor Rusland, nu en in de toekomst', zei hij na de eedaflegging met zijn hand op een uit 1996 daterende kopie van de Russische grondwet.

In zijn toespraak na de eedaflegging zei Poetin dat Rusland grote hervormingen nodig heeft. 'Ons land heeft nood aan hervormingen op vele vlakken, om een vrije en rechtvaardige samenleving te verzekeren. De wereld is snel aan het veranderen en Rusland met meespringen op de trein', zo klonk het. 'Ons land moet modern en dynamisch zijn, de gezondheidszorg en andere sociale sectoren moeten er op vooruitgaan.'

'Rusland heeft in zijn duizendjarige geschiedenis moeilijke periodes gekend en overwonnen. Wij kunnen elk obstakel aan".

Vierde ambtstermijn

De 65-jarige beheerst de Russische politek al achttien jaar. Zijn eerste twee termijnen duurden telkens vier jaar. Tussen 2008 en 2012 was Poetin premier, gezien de grondwet bepaalt dat niemand langer dan twee ambtstermijnen president kan zijn. Zijn eerste termijn van zes jaar presidentschap startte in 2012.

Bij de presidentsverkiezingen van maart behaalde hij een recordscore van 77 procent van de stemmen. Zijn vierde ambtstermijn duurt tot 7 mei 2024.

Voor zowat vijfduizend gasten beloofde Poetin 'het volk trouw te dienen', zoals de formule van de eed voorziet. 'Ik beschouw het als mijn plicht en de zin van mijn leven om al het mogelijke te doen voor Rusland, nu en in de toekomst', zei hij na de eedaflegging met zijn hand op een uit 1996 daterende kopie van de Russische grondwet. In zijn toespraak na de eedaflegging zei Poetin dat Rusland grote hervormingen nodig heeft. 'Ons land heeft nood aan hervormingen op vele vlakken, om een vrije en rechtvaardige samenleving te verzekeren. De wereld is snel aan het veranderen en Rusland met meespringen op de trein', zo klonk het. 'Ons land moet modern en dynamisch zijn, de gezondheidszorg en andere sociale sectoren moeten er op vooruitgaan.' 'Rusland heeft in zijn duizendjarige geschiedenis moeilijke periodes gekend en overwonnen. Wij kunnen elk obstakel aan". De 65-jarige beheerst de Russische politek al achttien jaar. Zijn eerste twee termijnen duurden telkens vier jaar. Tussen 2008 en 2012 was Poetin premier, gezien de grondwet bepaalt dat niemand langer dan twee ambtstermijnen president kan zijn. Zijn eerste termijn van zes jaar presidentschap startte in 2012. Bij de presidentsverkiezingen van maart behaalde hij een recordscore van 77 procent van de stemmen. Zijn vierde ambtstermijn duurt tot 7 mei 2024.