De straat van de concertzaal Bataclan in Parijs, is sinds de aanslag vrijdagavond stilaan verandert in een 'bloemenzee.' Parijzenaars leggen bloemen en kaarsen neer en komen er samen om hun medeleven te betuigen en steun te vinden bij elkaar. Een Franse journalist spreekt een vader en zijn bezorgde zoontje aan, wat een hartverwarmend gesprek oplevert.

De jongen vraagt zijn vader of ze moeten verhuizen, 'omdat het erg gevaarlijk is.' 'Nee hoor, Frankrijk is onze thuis', reageert de vader. 'Maar er zijn slechteriken, en zij kunnen ons neerschieten met hun wapens.' Waarop de vader erg rustig antwoordt: 'Er zijn overal slechte mensen. Zij hebben wapens, maar kijk wij hebben bloemen.' (AVE)

De straat van de concertzaal Bataclan in Parijs, is sinds de aanslag vrijdagavond stilaan verandert in een 'bloemenzee.' Parijzenaars leggen bloemen en kaarsen neer en komen er samen om hun medeleven te betuigen en steun te vinden bij elkaar. Een Franse journalist spreekt een vader en zijn bezorgde zoontje aan, wat een hartverwarmend gesprek oplevert. De jongen vraagt zijn vader of ze moeten verhuizen, 'omdat het erg gevaarlijk is.' 'Nee hoor, Frankrijk is onze thuis', reageert de vader. 'Maar er zijn slechteriken, en zij kunnen ons neerschieten met hun wapens.' Waarop de vader erg rustig antwoordt: 'Er zijn overal slechte mensen. Zij hebben wapens, maar kijk wij hebben bloemen.' (AVE)