Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met stalinistisch Rusland

Donald Trump op 13 maart 2023. © Reuters

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft tijdens zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen van 2024 de onderzoeken die naar hem lopen verworpen. Tijdens een rally in Waco, in de staat Texas, noemde hij de onderzoeken “iets dat rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow komt.”

Momenteel onderzoekt procureur Alvin Bragg of Trump zijn boekje te buiten zou zijn gegaan bij het betalen van 130.000 dollar zwijggeld aan pornoster Stephanie ‘Stormy Daniels’ Clifford. De betaling, net voor de presidentsverkiezingen van 2016, zou mogelijk een inbreuk vormen op de wetten inzake campagnefinanciering. Het zou de eerste aanklacht zijn tegen een Amerikaanse (ex)-president.
“De openbare aanklager van New York, onder leiding van het ‘Department of Injustice’ in Washington D.C., onderzocht mij voor iets dat noch een misdrijf noch een overtreding is”, vertelde de Republikein aan aanhangers in Waco.

Marjorie Taylor Greene, een van Trumps meest uitgesproken aanhangers in het Congres, vertelde de menigte dat het tijd is om het ministerie van Justitie “terug te nemen. Je moet begrijpen: ze komen niet alleen achter president Trump aan, ze komen achter jou aan, en president Trump is de enige die hen in de weg staat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content